U vezi ste već neko vreme i on je napokon odlučio da to podeli sa svojim prijateljima i na Facebook profilu promeni status veze. Ukoliko vi već nemate ništa protiv da svoju privatnost iznosite javno i svom dragom izjavljujete ljubav putem društvenih mreža, postoje neke stvari koje bi trebalo da izbegavate.

Pisanje emotivnih fraza po njegovom zidu kao što su “Volim te”, “Nedostaješ mi” i slično.

Sasvim je u redu da svom parteru želite da kažete sve što osećate prema njemu. Ako već niste jedno pored drugog u trenutku kad vas obuzmu emocije, pošaljite mu nežne reči putem inboksa, sms poruka ili ga jednostavno pozovite. Činjenicu da je on ljubav vašeg života, da vam je pre neko veče bilo prelepo i da vam nedostaje zaista nije neophodno da zna Sanja sa fakulteta ili njegova tetka iz Amerike.

Postavljanje čitavog albuma vaših identičnih fotografija od jedne večeri

To da ste ludo zaljubljeni i da želite i sa drugima da podelite posebno drage fotografije sa nekog putovanja ili večere sasvim je u redu. Međutim, postavljanje 20 gotovo identičnih fotografija koje prikazuju svaki segment vaše romantične večere nekako je too much. Složićete se da i vašim prijateljima neće baš biti zanimljivo da gledaju kako ste poručkali večeru, zatim kako vam je umazao nos šlagom dok ste čekali konobara, a onda vas pomazio po glavi i naručio vam još jedno piće. Poštedite sebe i svog partnera negativnih komentara i blama.

Slika 1 FB Daj skini se sa fejsa!

Ljubav preko žice

Povezivanje sa svim društvenim mrežama koje koristi

Postali ste prijatelji na Facebook-u i odmah uočili da koristi i Twitter, Instagram, Tumblr.  Nemojte odati utisak opsesivne devojke i odmah ga “zapratiti” na svim društvenim mrežama. Pustite da se stvari postepeno odvijaju i ne brinite, neće vam nigde pobeći svi ti njegovi šarenoliki profili. Ako vam je suđeno, biće vremena za sve.

Javno zahvaljivanje za predivno veče uz interne nadimke

Dečko vas je pre neko veče iznenadio i priredio vam nezaboravnu noć. Sasvim je u redu da sve svoje impresije i najsitnije detalje podelite sa najboljim drugaricama, a Facebook ekipu počastite eventualno jednom fotografijom uz prigodan opis. Zato izbegavajte euforično-histerične statuse i postove na njegovom zidu. Čak i ako je u pitanju vikend u Venciji zaista nije neophodno da postavite status “LJUBAV MOJA ME JE ČASTILA PUTOVANJEM U VENECIJU, VOLIM TE BEBO, NAJBOLJI SI!!!!!! ”. Velika je verovatnoća da ćete samo stvoriti pogrešnu sliku o sebi i svojim ljubopitivim rečenicama samo naterati prijatelje da se zgroze.

Imati sve njegove ženske prijatelje među svojim

Ljubomora je zdrava ukoliko ima granice. Ako vam je stvarno stalo do njega logično je da ćete se ponekad zapitati ko mu je drugarica sa slike, zašto mu ostavlja srca ispod statusa (ponekad poželite da joj isčupate kosu a njega zatvorite u kavez, ali i to je u redu) i slično. Međutim, imajte granice! Dodavanje za prijatelja svake devojke koja mu lajkuje link ili prokomentariše sliku malo je patetično. Takođe, nemojte misliti da nećete biti provaljene ako to uradi vaša super drugarica. Nemojte se ponižavati i izigravati derište!

Javno ugovaranja planova

Otkrili ste sjajan restoran gde želite da provedete sledeći vikend? Super, nazovite ga i recite mu to umesto što ćete ga obavestiti putem wall post-a. Zajednički planovi svakako su ono što vašu vezu čini još lepšom, a samim tim razlog više da samo VI uživate u njima, te javna obaveštenja gde ćete provesti petak veče izbegavajte.

Otkrivanje njegovih ličnih i donekle neprijatnih situacija

Najlepši je osećaj je kada znate da mu značite i da u vama vidi osobu od poverenja. Dakle, ako vam na primer prepriča neki događaj zbog kog se živ pojede od blama to treba da cenite i nikako ga ne podsmevate sa svojim prijateljima, naročito ne na društvenim mrežama. Tako ćete ga samo osramotiti, pokazati svoju nezrelost i izgubiti njegovo poverenje.

Izvor fotografije: afrokwetu.blogspot.com


Kristina Bijelić studira na Fakultetu za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Comments