Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Beograd, 8. novembar 2012 – Jedna od najstarijih internacionalnih škola u Beogradu je u prisustvu medija i visokih zvaničnika Republike Srbije i Ambasade SAD u Beogradu, prvi put organizovala „Dan upoznavanja“, susret lidera internacionalnih kompanija koje posluju u Srbiji, poznatih domaćih kompanija, zvaničnika  Ministarstva obrazovanja Republike Srbije i ambasada u našoj zemlji sa rukovodstvom i prosvetnim radnicima škole. Ovaj događaj Internacionalna škola realizovala je u duhu promovisanja svoje misije da kroz inovativna rešenja u nastavi svoje učenike pripremi na izazove sutrašnjice i upozna ih sa načinima komunikacije u poslovnom svetu u 21. veku.

Naglašavajući da je ISB obrazovna zajednica koja promoviše sticanje znanja udruženim snagama svih njenih članova, inspiriše svoje članove i omogućava im da otkriju svoju strast ka tome da postanu globalni inovatori, novi direktor škole koji je preuzeo dužnost sredinom godine, dr Robert Riš je na samom početku pozdravio zvanice i predstavio ovu najstariju internacionalnu školsku instituciju. „Ovo je veliki događaj za našu školu. Naša vizija je da razvijemo odgovorne i produktivne građane tako što im pružamo sveobuhvatno obrazovanje i upućujemo ih da se samostalno i uspešno suočavaju sa izazovima budućnosti. Kao škola međunarodne zajednice u Beogradu, smatramo da nam je obaveza da svoje učenike usmerimo na put obrazovanja sa odgovornošću prema svetu oko sebe, koje im samo može doneti korist,“ rekao je dr Riš.

americki ambasador i ministar obradovic Dan upoznavanja

Internacionalnu školu u Beogradu do sada je pohađalo na hiljade đaka

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi je pozdravljajući prisutne naglasio da je statistika škole impresivna i sama svedoči o njenom internacionalizmu i da svojim programom ispunjava sva očekivanja učenika i roditelja širom sveta. “Pošto sam odrastao u diplomatskoj porodici, i kao roditelj dve odrasle ćerke, iskusio sam život i deteta koje ima više od jedne domovine i zabrinutog roditelja. Deca nas koji živimo i radimo u inostranstvu ne biraju gde ćemo ih premestiti i ne pružaju sve škole obrazovanje koje bi deca dobila u matičnim zemljama. Ovakvim porodicama internacionalna škola savršeno odgovara. Srećni smo što imamo ISB u Beogradu. To je prva internacionalna škola koju je priznalo ministarstvo obrazovanja republike Srbije, i koja je akreditovana od strane Saveta internacionalnih škola  i NEw England Asocijacije škola i koledža“, izjavio je ambasador Kirbi.

Ministar prosvete Vlade Srbije obaćajući se prisutnima, naglasio je da je Srbija, u cilju unapređenja obrazovnog sistema i usklađivanja sa savremenim tendencijama, ostvaraila bogatu međunarodnu  prosvetnu saradnju sa mnogim državama i institucijama. „ Internacionalne škole, pored stalog, shvatamo i podržavamo kao značajnu dopunu našeg obrazovnog sistema, kome one doprinose širenjem  ponude, ali od koga i one mogu da uzimaju i obogaćuju svoju ulogu, jer su obostrano mogući različiti oblici saradnje i intelektualne razmene. Generacije koje su završile Internacionanu školu u Beogradu i generacije koje će je završiti, na najbolji način predstaviće sliku o našoj državi i narodu, njegovim vrednostima, ali i težnjama da istrajemo kao narod i pored svih nevolja koje su ga kroz istoriju pratile, uspeo da da ogroman doprinos nauci i iznedri naučnike kao što su Nikola Tesla, Mihaijo Pupin, Milutin Milanković i drugi,“ rekao je ministar Obradović.

Do sada je hiljade učenika prošlo kroz portale znanja škole za ovih šest decenija koliko postoji. Internacionalnu školu u Beogradu do sada je pohađalo na hiljade đaka. Danas škola ima 360 učenika, predstavnika 42 nacionalnosti, i čini najveću međunarodnu zajednicu u Beogradu. Internacionalna škola je članica mnogih udruženja među kojima su: Evropski savet internacionalnih škola i Udruženje škola centralne i istočne Evrope.

Za više informacija, posetite: www.isb.rs

Editors choice