Bila u vezi ili van nje, ne mogu da kažem da ovaj dan ima neko specijalno mesto u mom kalendaru. Da budem preciznija, nikakvo zapravo. Kada se voliš i kada si voljen, svaki dan je tvoj dan zar ne? Ili bi barem tako trebalo da bude prema nekim mojim uverenjima za koja još uvek nisam sigurna da li funkcionišu danas i jesu li u skladu sa današnjim odnosima. Sva je prilika da baš i ne. U svakom slučaju, poenta je da kad se voliš nije baš da ti je neophodan specijalan datum povodom kog ćeš da se pristetiš zašto si zaljubljena u nekog i da zahvališ i sebi i njemu zato što postojite kao vi. To se radi svaki dan ili nikako, i mean it i stajaću pri tome nadam se zauvek.

S druge strane, dotični dan ti je još manje potreban ukoliko si single. Iako (da se vratim na početak priče), nije da praznujem ovaj dan, ali  baš onih dana kada sam solo, pukne me neka inspiracija da bi skroz super bilo slaviti ga i uroniti u sve kliše gluposti koje kao svi generalno ismevamo, ali potajno i volimo, jer kliše je mera čovečanstva. Nastao je samo jer se svi previše prepoznajemo u njemu.
Bilo kako bilo, ukoliko je tvoj partnerski radar pokazuje strelicom na: single, pred tobom je lista stvari koje možeš neometano raditi na Dan zaljubljenih i uživati u njemu maksimalno. Uostalom, možesi biti zaljubljen i u sebe, svoje slobodno vreme, svoje prijatelje, svoj hobi…zar ne?

Napravi filmski maraton sa tvojim celebrity crushom u glavnoj ulozi

Provedi dan sa svojim idealnim ljubavnikom sa malih i velikih ekrana. Realno, bolje društvo od recimo Tom Hardyja, Ryana Goslinga ili Michaela Fassbendera teško da si imala, tako da, pozabavi se pravljenjem dobre playliste filmova u kom glumi tvoj omiljeni čovek, zavali se i uživaj.

Zbriši iz grada

Uzmi slobodan dan, ili dva, ili spoji sa predstojećim danima, i beži negde iz grada. Možda je ovo i prva godina u poslednjih nekoliko da ne moraš ništa ni sa kim da planiraš i dogovaraš se, i prilagođavaš. Iskoristi to, spakuj se na brzinu i zapali negde gde do sada nisi bila.

pexels photo 551650 Dan zaljubljenih: Vodič za preživljavanje
Comments