Dani srpskog filma održaće se od 9. do 12. novembra 2012. godine u Generacionenhaus Heslah u Štutgartu (Generationenshaus Heslach, Gebrüder-Schmid-Weg 13, 70199 Stuttgart-Heslach). Projekcije filmova su od 19:30h (originalan ton sa engleskim titlom):

petak, 9. novembar: “Montevideo, Bog te video!”

subota, 10. novembar: “Ljubav i drugi zločini”

ponedeljak, 12. novembar: “Tilva Roš”

Montevideo foto 2 Dani srpskog filma u Štutgartu: Mladi na putu u svet odraslih

Scena iz filma "Montevideo, Bog te video!"

U saradnji sa Filmskim centrom Srbije i Turističkom organizacijom Srbije, Srpska akademska mreža – Nikola Tesla (SAM-NT) iz Štutgarta, putem tri međunarodno nagrađivana filma, predstavlja jednu Srbiju koju možda još uvek niste upoznali: emotivnu, raznoliku, punu humora i ozbiljnih misli istovremeno. U fokusu ovogodišnje revije filma jesu mladi, koji otkrivaju svet odraslih, puni snova, čežnje i neukrotive energije.

Tilva ros foto 2 Dani srpskog filma u Štutgartu: Mladi na putu u svet odraslih

Film "Tilva Roš"

Manifestacija srpskog filma u Štutgartu je događaj u koji je ugrađen trud mnogih volontera. Prošlogodišnje veče srpskog filma, na kome je prikazan film “Sedam i po”, zabeležilo je značajnu posetu i dovelo do toga da ove godine ponuda filmova bude proširena.

love and other crimes Dani srpskog filma u Štutgartu: Mladi na putu u svet odraslih

Anica Dobra i Vuk Kostić u filmu "Ljubav i drugi zločini"

Informacije o pojedinačnim projekcijama i aktuelnosti o ovom filmskom događaju možete pronaći na stranici SAM-NT. Posle projekcije će biti organizovana mala zakuska dobrodošlice uz naše kulinarske minijature. Karte su u pretprodaji utorkom i subotom od 9:30h do 11h u kancelariji SAM-NT. Rezervacije e-poštom na office@sam-nt.de.

Srpska akademska mreža – Nikola Tesla (SAM-NT) je neprofitno udruženje sa sedištem u Štutgartu, koje realizuje projekte u oblasti obrazovanja, kulture i integracije srpske zajednice u društveni život Nemačke. Kroz svoje aktivnosti omogućujemo saradnicima i članovima umrežavanje – nove kontakte, učešće na stručnim seminarima – konferencijama i timski rad na zanimljivim projektima.

Fotografije: Filmski centar Srbije

Comments