Danijela Dimitrovska zahvaljujući svom poslu mora svakodnevno da vodi računa o svom telu. Pored vežbanja u teretani, ona rado koristi aplikaciju N+TC za vežbanje. Ona omogućava povezivanje žena koje se bave fitnesom i nesmetano rekreiranje na bilo kom mestu. Svoje utiske o njoj, ali i o tome koliko je vežbanje za nju važno, podelila je sa nama u intervjuu za Wannabe Magazine.

danijela dimitrovska 1 Wannabe intervju: Danijela Dimitrovska, manekenka

WANNABE MAGAZINE: Tvoj posao zahteva da vodiš računa o liniji. Da li je vežbanje deo tvoje svakodnevice?

DANIJELA DIMITROVSKA: S’ obzirom da moj posao zahteva odličnu formu i dobar izgled, trudim se da bar tri puta nedeljno odem u teretanu, gde kombinujem kardio trening sa odredjenim vežbama koje podrazumevaju korišćenje sprava i tegića. Takođe, pilates je sastavni deo mojih sportskih aktivnosti u toku nedelje i predstavlja odličan način da se ostane fit i u formi a da je pritom celo telo razgibano i spremno za svakodnevne izazove.

Da li uspevaš da se redovno rekreiraš, sada kada si postala majka?

Majčinstvo je nešto najlepše što mi se desilo u životu, ali takođe zahteva punu posvećenost detetu i porodici, promene navika i prioriteta. Uz dobru organizaciju i motivisanost uspevam da se bavim sportom što je češće moguće i nastojim da i moja porodica bude uključena u zdrave životne navike i da moje dete od malih nogu nauči značaj istih.

S’ obzirom na to da verovatno ne stižeš da redovno odlaziš u teretanu, da li radiš vežbe koje nudi aplikacija N+TC?

Ponekad zbog velikog broja obaveza stvarno ne stižem da odem na trening, onda pokušavam da to nadomestim treningom kod kuće. Jednostavno, odvojim 20-ak minuta, uključim N+TC aplikaciju, koja mi daje inspiraciju jer ima raznovrsne programe vežbanja i omogućava mi da odradim trening u svom domu i da se bolje osećam, psihički i fizički.

danijela dimitrovska 2 Wannabe intervju: Danijela Dimitrovska, manekenka

Čije savete na njoj radije čitataš, one koje daju profesionalni sportisti, ili one koje nude poznate ličnosti, poput Džesi Džej?

Više volim savete sportista, odgovara mi taj sportski (takmičarski) duh i način treniranja. Naročito mi se na N+TC aplikaciji sviđa što vežbe rade upravo žene, profesionalni sportisti pa mi je lakše da se poistovetim i uspem u svom treningu.

Koji je tvoj recept za vraćanje linije nakon trudnoće?

Nemam neki specijalan recept. Tokom trudnoće sam nastavila da vodim računa kako se hranim, prevashodno zbog zdravlja bebe, ali i zbog same sebe. Nakon trudnoće nisam imala preteranih problema sa kilograma, što je možda i rezultat dobrog metabolizma. Ukratko, mnogo tečnosti, zdrava ishrana i redovno vežbanje ključni su za fit i zdravo telo.

Šta voliš da nosiš dok treniraš?

Bitno mi je da odeća koju nosim tokom treninga bude prijatna, lagana, kao i da mi pruža komfor dok vežbam. Uvek udobne Nike patike, pamučna sportska majica, dovoljni su da započnem uspešan trening.

Koja su tvoja omiljena mesta u Beogradu za trening na otvorenom?

Od kada je došlo proleće i lepo vreme, trudim se da što više vremena provodim napolju, u šetnji, laganom džogingu i rekreaciji u prirodi. U ovim toplim danima, verovatno kao i većini, više mi prija otvoreni prostor, sunce i svež vazduh. Neka od mesta koja volim da posećujem i koja povezujem sa treningom i rekreacijom, bila bi zemunski kej, Košutnjak ili uvek popularna Ada.

Olivera Denčić

Comments