Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

InternetPlayground FINAL 199x300 David ThorneLetnji televizijski program je trentuno preplavljen natprirodnim stvorenjima. U duhu ovog trenda, želela bih da vam predstavim jednog od najpoznatijih apsolutno ljudskih “trolova” – Dejvida Torna (David Thorne). Na prvi pogled, Dejvid je samo sredovečni australijanac zaposlen u industriji dizajna. Ipak…

Priča njegove slave počela je oktobra 2008. godine kada je pokušao da plati bankovni dug od 233 dolara produktom svog rada – sedmonožnim paukom! Usledila je smehotresna imejl prepiska sa sirotom bankovnom službenicom. Ova prepiska se širila suludom brzinom imejlom i sajtovima poput fejsbuka što je dovelo do ekstremnog povećanja poseta njegovom sajtu “27b/6”.

Knjiga koju je izdao aprila ove godine nosi naziv  “Internet je igralište “ (Internet is a playground) i predstavlja skup članaka koji se mogu naći na njegovom sajtu. Kako je Torn sam priznao u intervjuu, njegov primarni cilj je da zabavi ali i da uključi poente, skrivene u masi nepoštovanja. Upravo pouke priče su ono što njegovo “trolovanje” izdvaja i pomaže ljudima da sa njim saosećaju u odnosu na određenu situaciju koja je katalizator za članak. Naziv njegovog sajta je referenca na kultni roman “1984” koji je Džordž Orvel (George Orwell) napisao dok je stanovao u zgradi broj 27b na šestom spratu. Iako Tornov rad ne ukazuje na poentu efikasno ili grandiozno kao Orvel, sajt može biti viđen kao mesto oduška od Orvelovskih mora svakodnevnog življenja. I svakako, njegove prepiske i postovi izvor su prvorazrednog smeha i satire.

Sama knjiga je suštinski koncipirana isključivo od sadržaja Tornovog sajta ali je bez obzira na to inspirativno štivo. Iako bi mnogima prepiske i piskaranja talentovanog satiričara mogle biti pretstavljene kao ventiliranje frustracija, zapravo su mnogo više od toga. Inspirativne su u smislu da nas, čitaoce, sučeljavaju sa zabavnim aspektima svakog dana i redovitih aktivnosti koje bi nam drugačije promakle.

Ako imate osnovno znanje engleskog jezika, toplo bih preporucila članke “Missing Missy” (u kome se verbalno prepucavanje vrši na temu izgubljene mačke Dejvidove kolegenice) i  “Party in apartment 3” (u kojoj se Dejvid sam poziva na žurku za useljenje svog komšije). Jedinstveni stil prepiske i umetnički način na koji Dejvid pravi digresije u svojim pisanijama pokazuju zrelost njegovog stila i istinski zabavljaju svojom apsurdnošću. Izvesno je da će vam izmamiti smeh!

Kako Torn priznaje, na njega su veliki uticaj izvršili drugi onlajn satiričari poput Rosa Amorelija (Ross Amorelli), Mila Milingtona (Mil Millington) i Džordž Uzunijana – Medoksa (George Ouziunian) budući da su predstavljali konstantan izvor zabave prethodnih godina. Akcenat Tornovog humora je  mahom na autobiografskim i samoponiznim situacijama sa bliskim srodnicima i kolegama sa posla.

Tornov vragolasti stil i izazivački stav nisu uvek dobrodošli. Njegov lažni dopis u ume McDonaldsa, u kome sugeriše da je politika kompanije izostavljati stavke narudžbine kupaca, mogla ga je koštati budući da su bili pokrenuti određeni pravni mehanizmi. Bez obzira na ove razvoje, Dejvid nastavlja da zabavlja sve širi deo onlajn zajednice.

Vredi pomenuti i lažni intervju sa Oprom, koji je profesionalno režirao u sklopu kampanje za promociju svoje knjige!

Dejvid je danas priznati humorista, satiričar, internet ličnost i autor najprodavanije knjige na listi Njujork tajmsa (New York Times).  Njegov rad toplo preporučujem svima koji žele probuditi ukućane u 3 sata ujutru svojim nekontrolisanim histeričnim smehom!


Iva Đoković je studentkinja psihologije opsednuta pop kulturom i umetnošću. Besramno se upušta u knjiške antologije i filmske poslastice uprkos svojim večno rastućim obavezama. Bret Easton Ellis je vodio kroz monotoniju jednobraznosti teenage života, Nietzsche kroz egzistencijalne krize odrastanja, a na dnevnoj bazi su je zabavljala dela velemajstora kinematografije.

Editors choice