Aktivnosti poput kostimiranja, pravljenja lampi od bundeva, kao i pričanje strašnih priča uoči Noći veštica predstavljaju tradiciju obeležavanja ovog praznika. Kostimirana deca idu od vrata do vrata i traže slatkiše govoreći: “Smicalica ili poslastica!” (“Trick or treat!”). Deca se za ovaj praznik kostimiraju na razne načine, od strašnih, preko ozbiljnih, pa sve do simpatičnih i bajkovitih.

Međutim, ono što do sada nije viđeno, i kao takvo predstavlja originalnu ideju, jeste kostimiranje tj. prerušavanje u svetske modne stručnjake. Ideja je vrlo simpatična, a mi vam ovom prilikom predstavljamo neke od njih, kao i načine na koje možete da ih napravite jer su na bazi “uradi sam”.

Kostim ledene kraljice – Ane Vintur (Anna Wintour)

Stil bivše urednice “Vogue” magazina Ane Vintur, kao modnog stručnjaka i ikone prefinjenog stila, odličan je izbor za kostimiranje. Sve što vam je potrebno jesu sunčane naočare tamnih stakala, jednostavna a opet elegantna haljinica, elegantni okovratnik, minđuše, kao i, naravno, poslednje izdanje “Vogue” magazina. Bob frizura je neizostavna. Ukoliko devojčica ima paž frizuru, uvijte joj krajeve da bi dobila željeni efekat. Ukoliko nema odgovarajuću frizuru, nabavite joj periku i “Ana Vintur” efekat će biti postignut.

01 Mala Ana Vintur + kostim Deca u kostimima modnih stručnjaka za Noć veštica

Devojčica kao Ana Vintur + svi neohodni elementi za kostim

Kostim Grejs Kodington (Grace Coddington)

Kreativni direktog “Vogue” magazina i bivši model Grejs Kodington interesantna je za ideju kostimiranja u modne stručnjake. Karakteristično za njen stil jeste upravo dominantna crvena kovrdžava kosa, stoga se potrudite da nabavite takvu periku. Odličan izbor garderobe jesu bela košulja, plavi sako i neke klasične pantalone.

02 Mala Grejs Kodington + kostim Deca u kostimima modnih stručnjaka za Noć veštica

Devojčica kao Grejs Kodington + svi neohodni elementi za kostim

Kostim Andrea Leona Taleja (André Leon Talley)

Andre Leon Talej bivši je urednik “Vogue” magazina, čiji stil možemo da definišemo kao elegantan. Materijali koje on u garderobi preferira jesu krzno, koža, pliš i saten. Ideja kostimiranja u Andrea je odlična! Ono što vam je potrebno jesu bunda i šubara, naočare tamnih stakala, kao i odelo koje čine košulja, kravata, sako i pantalone.

03 Mali Andre Leon Talej + kostim Deca u kostimima modnih stručnjaka za Noć veštica

Dečak kao Andre Leon + svi neohodni elementi za kostim

Kostim Bila Kaningama (Bill Cunningham)

Bil Kaningam je čuveni američki modni fotograf. Njega je skoro nemoguće videti bez gornjeg dela garderobe (majice, jakne, sakoa) u plavoj boji. Stoga se vodite tom činjenicom prilikom kreiranja kostima. Bela košulja, crvena kravata, plava jakna ili sako, kapa i fotoaparat neophodni su sastojci recepta za izgled Bila Kaningama.

04 Mali Bil Kaningam + kostim Deca u kostimima modnih stručnjaka za Noć veštica

Dečak kao Bil Kanington + svi neohodni elementi za kostim

Kostim Karl Lagerfelda (Karl Lagerfeld)

Karl Lagerfeld je čuveni modni dizajner elegantnog i prefinjenog stila koji karakterišu crna odela, bele košulje visokih kragni, tamne naočare, kao i seda, uredno pokupljena u rep, kosa. Karl je ukombinovao dva naizgled nespojiva stila i kreirao jedinstven i svoj. Naime, elegantna odela, košulje, kravate ili pak leptir mašne ukombinovao je sa tamnim naočarima i kožnim rukavicama bez prstiju posutim nitnama u rock stilu. Karlov stil je zanimljiv i odlična je inspiracija za kostimiranje. Pobrinite se da nabavite sve gore navedene odevne komade i aksesoare.

05 Mali Karl Lagerfeld + kostim Deca u kostimima modnih stručnjaka za Noć veštica

Dečak kao Karl Lagerfeld + svi neophodni elementi za kostim

Kostim Iris Apfel (Iris Apfel)

Iris Apfel, gospođa u godinama, neobičnog stila, je poslovna žena, dizajnerka enterijera i modna ikona. Prilikom kopiranja njenog stila, neophodno je da imate neku šarenu bluzu ili haljinu, dosta šarenog nakita, kratku sedu periku, kao i naočare okruglih okvira.

06 Mala Iris Apfel + kostim Deca u kostimima modnih stručnjaka za Noć veštica

Devojčica kao Isris Apfel + svi neohodni elementi za kostim

Sigurni smo da će se deca kostimirana u modne stručnjake prvenstveno dobro zabaviti a i da će biti zapažena zbog izrazito interesantnih i do sada neviđenih kostima. Neka ova Noć veštica bude drugačija od prethodnih!


Aleksandra Grujić – Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu. Više informacija o Aleksandrinim interesovanjima i stilu, kao i o njenom novinarskom radu možete da saznate putem ovog sajta.

Comments