Decembarski mlad Mesec, poslednji u ovoj godini, odigrava se u znaku Strelca 12. decembra, donoseći optmizam, inspiraciju i visoku vibraciju. Pošto je Strelac vatreni znak koji podržava hrabrost i poštenje, ova lunacija je odličan trenutak da ciljate na stvari koje želite – samo nemojte donositi ishitrene odluke, pre nego što odmerite potencijalne posledice svojih izbora.

Duhovno značenje decembarskog mladog Meseca u Strelcu

Između 23. novembra i 21. decembra svake godine Sunce ulazi u vatreni i avanturistički znak Strelca, a mlad Mesec se dešava uvek u istom znaku u kome je Sunce u tom trenutku.

Decembarski mlad Mesec inspiriše rast, proboj, želju za putovanjima i učenjem. Ova lunacija donosi osećaj optimizma i izobilja i predstavlja idealno vreme za unutrašnji duhovni rad. Energija mladog meseca kao portala novih početaka udružena sa drskim stavom vatrenog Strelca podstiče nas da rizikujemo i upustimo se u beskompromisnu potragu za onim što želimo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tara Milk Tea (@taramilktea)


Opšta vibracija ovog srećnog mladog Meseca u Strelcu pojačana je zahvaljujući Jupiteru, vladajućoj planeti Strelca, koja završava svoje retrogradno putovanje u znaku Bika 30. decembra. Retrogradni Jupiter u Biku daje snagu i upornost energiji ove lunacije. Decembarski mlad Mesec vas može inspirisati da sanjate velike snove, uz posebnu posvećenost i rešenost da te snove pretvorite u stvarnost.

Šta decembarski mlad Mesec donosi svakom horoskopskom znaku

Ovan

Decembarski mlad Mesec daje vam preko potrebnu energiju za istraživanja van zone udobnosti i pronalaženje inspiracije. Očekujte promene u ličnim odnosima – to može biti prelazak veze na viši nivo, osoba iz vaše prošlosti ili prekid veze i zatvaranje jednog poglavlja. Na ovaj ili onaj način – stvari će se promeniti!

Bik

Ova lunacija se može osećati kao radikalna transformacija, zato treba da prihvatite promene. Možete se osećati posebno osnaženo za nove početke, s obzirom da je retrogradni Jupiter u vašem znaku. Najbolje što možete učiniti za vreme mladog Meseca je da se povežete sa ljudima, aktivnostima i hobijima koji će vam pomoći da se osećate bezbrižno i slobodnog duha – zaslužili ste to!

Blizanci

Stvari se zagrevaju na ljubavnom planu – spustite gard i iskoristite vatrenu energiju Strelca da osnažite svoje veze, priznate sva svoja osećanja, oslobodite se emocionalnog tereta i ostavite iza sebe ono što vam više ne služi. Osvestite potisnuti bes i očistite svoj mentalni i emocionalni prostor od ove energije uz pomoć nekog rituala, aktivnog vežbanja ili vođenja dnevnika, kako biste razbistrili misli.

Rak

Smela energija mladog Meseca predstavlja savršeno vreme da se povučete u svoje utočište i pozabavite reorganizovanjem svojih navika i svakodnevnih rituala. Vreme je da podignete svoje zidove i odvojite malo vremena za sebe, a sa Jupiterom, planetom vaše egzaltacije koja završava retrogradni hod, imaćete prilike da se udubite u svoja osećanja i svoj unutrašnji svet i steknete značajne uvide.

Lav

Decembarski mlad Mesec u vama srodnom vatrenom Strelcu preplavljuje vas inspiracijom i pruža priliku da zastanete, pogledate plodove svog rada i proslavite svoja dostignuća. Priušitite sebi poseban izlazak sa prijateljima i zabavu i opuštanje, koje vam donosi osećanje samouverenosti i bezbrižnosti.

Devica

U poslednje vreme neke stvari držite u tajnosti, a mlad Mesec vam pomaže da se vratite svojim korenima, dok nastavljate da planirate i sejete seme budućeg uspeha. Oslonac će vam pružiti porodica i bliski prijatelji – ne morate sve sami. Možete se osećati kao da ste konačno došli do daha i otvara vam se šira perspektiva. Prihvatite usporavanje i dajte sebi vremena da se osećate dobro zbog svega što ste postigli do sada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tara Milk Tea (@taramilktea)


Pročitajte i ovo: Kako retrogradni Jupiter utiče na svaki znak horoskopa

Vaga

Decembarski mlad Mesec vas inspiriše da istražite svoje dubine i izoštrite veštine – vaša direktnost i iskrenost će vas sada odvesti daleko, ali budite oprezni, jer energija Strelca često ide tankom linijom između iskrenosti i grubosti. Slušajte šta vam govori srce i govorite iz srca. Ova lunacija vas podseća da ste neumoljivi kad znate šta želite i uz malo napora i mnogo iskrenosti prema sebi, možete imati sve što želite.

Škorpija

Utvrdite svoju bezbednost i udobnost – dok su vas neke promene u poslednje vreme možda izbacivale iz ravnoteže, živa energija mladog Meseca vam daje samopouzdanje da kažete NE i da ne osećate krivicu zbog toga. Ne dozvolite da mišljenje drugih utiče na ono što vi znate da je istinito.

Strelac

Sreća je na vašoj strani – kao i obično. Decembarski mlad Mesec u vašem znaku pokreće vas da rizikujete i istražujete uzbudljiva mesta (bukvalno i figurativno). Lakše ćete pristupati svemu – od flerta, preko poslovne komunikacije i novih prilika za napredak u karijeri, pa zato ciljajte ono što vam obuzima pažnju.

Jarac

Odlično vreme za pauzu i introspekciju – mlad Mesec donosi retrospektivno velika otrkića i uvide, omogućavajući vam da izbacite neželjenu energiju i podsećajući vas da život ne shvatate previše ozbiljno. Vi se uvek trudite da poboljšate sebe i stalo vam je do mišljenja najbližih – bilo bi dobro da procene drugih manje primate k srcu. Iskoristite ovu lunaciju da pregledate sve stvari koje ste postigli ove godine, a zatim okrenite pogled ka ciljevima koji vas privlače.

Vodolija

Oslanjanje na vašu zajednicu i krug prijatelja pomaže vam na vašem putu, a decembarski mlad Mesec vas podseća na važnost usporavanja i odmaranja. Između posla, prijateljstva, ljubavi i popularnosti, možete osetiti kako se vaša introvertnost aktivira i šalje vam snažne signale. Nemojte se boriti protiv toga i dozvolite sebi da se povučete i opustite u udobnosti svog doma, sami ili u društvu najbližih.

Ribe

Mlad Mesec u Strelcu utiče da se osećate malo ranjivije nego inače, ali neka vas to ne plaši. Ovo je dobar trenutak da se fokusirate na oblasti u kojima možete zablistati. Decembarski mlad Mesec zapliće u vama iskru kreativnsot i stvaralaštva – možete se vratiti projektu od koga ste gotovo odustali, ili je dugo bio na čekanju, a to može biti čak i stara ljubav!

Pročitajte i ovo: Venera u znaku Škorpije – vreme je da prigrlite svoje želje

Naslovna fotografija: instagram.com/

Brankica Milošević

Comments