Kad upoznate nekog novog, u nadi da je to možda osoba sa kojom možete da ostvarite vezu, ili kad izlazite sa više osoba, nadajući se da ćete među njima prepoznati onu sa kojom ćete uspeti da se zbližite, pod stresom ste. Dejting je naporan – ne zna se šta je napornije, izneverena očekivanja, ili napor da ipak nastavite, uprkos malodušnosti. Ovo su neke lekcije kojih ćete morati da se prisetite kad sledeći put krenete u potragu za srodnom dušom (ili makar prihvatljivim partnerom). 

Slomljeno srce vas neće ubiti 

Kad uložite osećanja i razočarate se, bićete povređeni, manje ili više. U nekim situacijama trpeće najviše vaš ego, a u drugim, srce će vam se prosto slomiti. Plakaćete i dramiti i raspadati se, ali ćete preživeti. I to ne jednom, nego svaki put. Slamanje srca je vredno iskustvo, jer kad sretnete nekog ko će shvatiti koliko je srećan što vas ima, ući ćete u taj odnos otvoreno, spremni da prigrlite rast i razvoj i odbacite sve gluposti koje ste već upoznali. Ukratko, više ćete ceniti pravu stvar i lakše ćete je prepoznati, ukoliko ste više puta ulagali i verovali u pogrešnu. 

Možete da verujete ljudima 

Bili ste povređeni i želite da se zaštitite od daljeg povređivanja. Prirodno. I istovremeno nemoguće. Želite stabilnost i sigurnost. I to je prirodno, ali nerealno – sve je rizik i nema garancija da će neki odnos trajati i istrajavati, koliko god dobar bio. Morate da shvatite da svoje poverenje poklanjate voljno i rado i da uvek krećete ispočetka – iako nastavljate svoju priču, počinjete je sa nekim drugim i imate priliku da promenite scenario. Neophodno je da verujete u to, da verujete u sebe i osobu sa kojom pokušavate da ostvarite odnos. I ako se opet razočarate, sledeći put ćete krenuti sa iste pozicije – vere i poverenja. 

Nije sve tako ozbiljno 

Nije svaka veza tako ozbiljna, mada je teško to tako posmatrati, jer kad ste u nekom odnosu, tog trenutka on vam je najvažniji. Naročito je teško ne doživeti sebe u nekom odnosu smrtno ozbiljno, ako ste skloni da se udavite u osećanjima i zapravo, jedva čekate priliku da oslobodite taj intenzitet, makar vas i preplavio i progutao. Ne morate tražiti opravdanje za svoje zaljubljivanje u pogrešne osobe u toj ozbiljnosti. Imate pravo da budete površni, zaluđeni, zavedeni, ili da uđete u neki odnos iz dosade i očajanja. To su sve važne lekcije za vas. 

Comments