Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Filmsko ostvarenje, koje se uselilo u svačije domove, donelo nam je dovoljno osmeha i suza, ali da li znamo baš sve o njegovom stvaranju? Na našoj listi nalazi se deset najzanimljivijih činjenica o njegovom snimanju.

Šta bi bilo da nije Leo?

Metju Mekonahi (Matthew McConaughey) je prvobitno bio razmatran za ulogu Džeka (Jack), ali je ipak na kraju odlučeno da to bude Leonardo DiKaprio (Leonardo DiCaprio), koji nam je svakako kupio srca svojom harizmom i glumom u “Titaniku” (Titanic), koji ga je proslavio.

Propuštena svetska uloga

Nije bilo razlike ni kod odabira ženske uloge, pa je tako u početku uloga bila namenjena Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow), sa razlikom što je nju prvenstveno hteo i sam reditelj Džejms Kameron (James Cameron), međutim, ona je ulogu odbila zbog uloge u filmu “Vrata Sudbine” (Sliding Doors). Na kraju, ulogu je dobila Kejt Vinslet (Kate Winslet), koja je velikim delom zaslužna za sam uspeh ovog filma. Hemija između nje i Lea bila je izvanredna.

Slika 120 Deset činjenica koje niste znali o “Titaniku”

Titanik

Upala pluća

Zbog kategoričkog odbijanja Kejt Vinslet da nosi odelo zbog snimanja scena u vodi, zadobila je upalu pluća, jer je za prolazak kroz sam brod u potrazi za Džekom korišćena voda Tihog okeana koja je bila previše hladna.

Životinje su bile zastupljene

Pomeranac, kao rasa psa, bio je uključen u snimanje, jer je on bio jedan od tri psa koji je preživeo brodolom Titanika. Zbog količine informacija, reditelj je te kadrove ipak na kraju izbacio iz filma, da ne bi povećavao napetost emotivnih scena koje su se desile na kraju.

SLika 2 Deset činjenica koje niste znali o “Titaniku”

Najpoznatija scena iz filma

Umetnost koja se upamtila

Crteže iz filma, koje Džek radi za Rouz (Rose), u stvari su delo samog reditelja. To uključuje čuvenu sliku nage Rouz sa ogrlicom, tako da su krupni kadrovi ruke u toj sceni zapravo ruke Džejmsa Kamerona.

Probijanje leda kao odlika filma

Kejt Vinslet je na samom početku snimanja zahtevala da se odmah probije barijera neprijatnosti u slučaju snimanja scene gde je ona naga, tako da su to jedni od prvih kadrova uopšte snimljenih na ovom projektu.

Slika 316 Deset činjenica koje niste znali o “Titaniku”

Kejt Vinslet pozira naga

Halucinacije

Godine 1996. čak 80 članova se razbolelo u Novoj Škotskoj dok su jeli čorbu od jastoga. Policija je posumnjala na trovanje, ali kada su oboleli počeli da se žale na halucinacije, pažljivije se analizirala situacija i utvrđeno je da je postojala određena količina fenciklidina, vrste halucinogene droge. Krivac nikada nije pronađen, ali je dobro da niko od glavnih aktera filma nije probao čorbu.

Ledena Planeta?

U situaciji snimanja pucanja ledene sante, radni naslov filma bio je “Ledena Planeta”. Naziv “Titanik” je svakako zvučniji naslov i reditelj je smatrao da zvuči mnogo ozbiljnije od prvobitnog naziva.

Slika42 Deset činjenica koje niste znali o “Titaniku”

Zaleđeni Džek i Rouz

Pesma koju uvek rado slušamo

Kameron je zahtevao da muziku u filmu radi Enja (Enya), pa je čak i grubo obrađeni deo korišćen na početku, ali je ona to odbila. U saradnji sa producentom Džejmsom Hornerom (James Horner) hit “My Heart Will Go On” u izvedbi Selin Dion (Celine Dion), doneo joj je ogromnu slavu i jednog Oskara.

Za svaku sličnost obratite se…?

Džek Doson (Jack Dawson) i Rouz Bukater (Rose Bukater) skoro su potpuno izmišljeni likovi, sve do trenutka kada se posle pisanja scenarija saznaje da postoje pravi zapisi o putnicima sa Titanika. Tako se pronalazi muškarac koji nosi prezime Doson, ali se zvao Josif (Joseph Dawson).


Ana Pantić je student novinarstva, multitasker i folkloraš već više od decenije. Jedino je ljudska glupost može pošteno iznervirati, nikad se ne kaje za ono što uradi, voli kvalitetne ljude i lepe stvari, živi za putovanja i dobru knjigu, užasno je tvrdoglava i zato neizmerno poštuje one koji to znaju da trpe. Smatra da možemo upoznati sami sebe tek kada otkrijemo sopstvene granice, a vodi se citatom “Be yourself. Everyone is already taken.” Oscar Wilde.

Editors choice