Njihovo nije da nam se dopadnu, ali neke je zaista teško ne voleti. Nisu sva čudovišta loša, već ima i onih sa dobrim srcem, koji nas uče da prvi utisak nije uvek dobar. Ukoliko pripadate grupi fanova filmskih monstruma, bacite pogled na našu listi. Možda nađete nekog novog ljubimca.

Sparki – “Frankenvini” (Frankenweenie)

Šta raditi kad nas voljeni ljubimac napusti? Ako ste spretni kao Viktor (Victor), možete ga vratiti iz mrtvih, ali bez strašnih posledica pravog Frankenštajna. Maleni pas je uzrok mnogim nevoljama, ali i pravoj ljubavnoj priči koja će vam raznežiti srca.

124 Deset filmskih čudovišta koje svi volimo

Izgled nije bitan, bar ne psima

Moris “Mala čudovišta” (Little Monsters)

Iako izgleda strašno, svako bi poželeo ovako zabavno čudovište ispod svog kreveta. Ponekad je svakom dečaku potreban plavi i ludi drugar za šetnju na divljoj strani.

215 Deset filmskih čudovišta koje svi volimo

Možda se i ispod vašeg kreveta skrivao

Sali i Majk “Čudovišta iz ormara” (Monster Inc.)

Prepuni mudrosti i teško ih je ne voleti. Ponekad je sve što čoveku treba samo veliko čudovište koje će zagrejati ljudsko srce.

314 Deset filmskih čudovišta koje svi volimo

Nisu sve babaroge iz ormara strašne

Gizmo “Gremlini” (Gremlins)

Ako pratite jednostavna pravila, nikad nećete imati problema sa ovim malim stvorenjem. I on neće slučajno pustiti hiljadu demona na vaš grad. Ukoliko se svega pridržavate, videćete da je ovom slađušnom licu teško odoleti.

411 Deset filmskih čudovišta koje svi volimo

Neka pravila zaista ne bi trebalo kršiti

Eli “Pusti pravog da uđe” (Let the Right One In)

Izuzetak na listi, koji može biti sladak poput Sparkija (Sparky), ali je mnogo strašnija. Iako može da izazove ljubav, poput one koje Oskar oseća, mi je ipak ne bismo pustili da uđe.

512 Deset filmskih čudovišta koje svi volimo

Nisu svi materijal za goste

Džek Skelington “Noćna mora pre Božića” (Nightmare Before Christmas)

Džek, Džek, šta reći o njemu? Tragičan lik, željan promene, neko u čijim ludim snovima svi možemo da se pronađemo. Ukoliko niste njegov fan, morate jednu stvar priznati: njegova leptir-mašna u obliku šišmiša uvek izmami osmeh.

611 Deset filmskih čudovišta koje svi volimo

Svi su dobrodošli u grad “Noći veštica”

Šrek “Šrek” (Shrek)

Kad spomenemo velikog i snažnog ogra, svima nam je toplo oko srca. Pomalo trapav, sa pravim namerama, ali smotan zaslužno je uvršćen u najdivnija filmska čudovišta.

75 Deset filmskih čudovišta koje svi volimo

Ako sam toliko loš, zašto si se vratio?

Čubaka “Zvezdani ratovi” (Star Wars)

Iako ga neko smatra vanzemaljcem, mi ćemo ga smestiti u čudovišta zbog veličine i izgleda, koji malo vuče na Bigfuta (Big Foot). Iako ne govori engleski, ne postoji bolji kopilot i prijatelj od njega.

83 Deset filmskih čudovišta koje svi volimo

Čubaka i Han Solo, dva nerazdvojna druga

Hari “Hari i Hendersoni” (Harry and the Hendersons)

A sada, evo nam i pravog Bigfuta – dobrog i relativno nežnog Harija. Čak i kada vam pojede rođendanski poklon, morate ga voleti.

95 Deset filmskih čudovišta koje svi volimo

Vaš veliki i dlakavi čudovišni prijatelj

Ludo “Lavirint” (Labyrinth)

Iako izgleda strašno ružan i monstruozan, Ludo je slatko i detinjastvo stvorenje sa ograničenom inteligencijom. Ono što ga izdvaja iz mase jeste to što se ne klanja zlom kralju Džeredu (Jareth), već sluša sebe.

103 Deset filmskih čudovišta koje svi volimo

Sara i detinjasto čudovište


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Comments