Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Sve znamo onu čuvenu scenu:

– Ček’ da nađem žvake, tu su negde, jao, pa gde su sada, moraću da izbacim četku, neseser, tonik za čišćenje lica, ključeve, mobilni, poslovni mobilni, iPod, iPad, novčanik, džemper za ne-daj-bože, notes, lak za nokte, papirić od čokoladice, tri zgužvana računa iz šopinga, i dva letka što su mi udelili u Knez Mihailovoj.

designer bag2 Deset saveta da očuvate svoju omiljenu kožnu torbu

Vaša torba će vam biti zahvalna što je tretirate uz dužno poštovanje

I sve se zakunemo da ćemo kad dođemo kući da sredimo taj cirkus u torbi i od sutra da je tretiramo uz dužno poštovanje koje i zaslužuje s obzirom na to da nosi titulu omiljene od svih torbi. Da ćemo je maziti i paziti i da je više nećemo spuštati na pod kad u kafiću nema slobodne stolice. Evo kako da to zaista realizujete.

Isto kao što je vašim rukama potrebna hidratacija, tako je potrebna i vašoj kožnoj torbi. Kada na nju namažete hidratantnu kremu, ona će postati glatka i nestaće sve vidljive pukotine na koži. Pre nego što je hidrirate, pređite preko nje četkom i uklonite prljavštinu i prašinu. Sačekajte deset minuta da upije koliko može, a onda uklonite višak kreme.

Ukoliko imate masnu fleku na torbi, stavite talk za bebe preko nje i pustite da magija odradi svoje preko noći. Ujutru bi trebalo da fleke više nema, a ako neki delić i ostane – ponavljajte proces dok potpuno ne nestane.

Fleke od prljavštine i blata lako se skidaju: sa parčeta hleba skinite koricu i ostavite da se stvrdne. Njome nežno sastružite ovakve fleke i nestaće. Bele ogrebotine na prevrnutoj koži skinite običnom gumicom za brisanje.

Obavezno šminku stavljajte prvo u neseser, pa zatim u torbu. Svaki od tih komada šminke može lako da vam napravi haos unutra svaki put kad je negde spustite. Zamislite bronzer svuda po vašoj omiljenoj kožnoj torbi! U stvari, bolje nemojte da zamišljate.

Ipak, u slučaju da vam se takva katastrofa desi – hidratantne vlažne maramice za skidanje šminke sav bronzer i puder u prahu ukloniće iz vaše torbe za tren oka.

Naravno da je važno gde držite torbu. Ako ona stoji u pretoploj, vlažnoj ili prehladnoj sobi ili je stalno izložena suncu – može ubrzo početi da bledi i puca. Kada je ne koristite, držite je u pamučnoj torbici za čuvanje stvari.

Vaša torba ne voli kada je nemarno bacite na orman ili policu. A sve to radimo, ako ćemo iskreno. Uredno je smestite na policu ili okačite negde gde ima dosta mesta između nje i drugih stvari. Koži je neophodno da diše.

Nikako nemojte da prenatrpavate svoju torbu! To može istegnuti kožu, pokvariti rajsferšlus i promeniti joj oblik.

Problem mrvica, sitnih ostataka hrane, zalutalih žvaka i svih ostalih sitnih gluposti koje su poispadale po torbi rešava se običnim crevom od usisivača, ili pak malim usisivačem za mrve.

Slobodno koristite mašinu za veš. Znamo, zvuči suludo, ali slobodno perite kožu u mašini. Preskupe brendirane torbe poput Birkin ili Céline baš i ne morate, ali ako negde imate pohabanu kožnu torbu koju ne nosite, jer je u lošem stanju – ubacite je u mašinu za veš i ne brinite.


Una Hadži – Nikolić

Editors choice