Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Drage moje, znate kako već to ide – raskinete i istog trenutka nastane haos u vašem kosmosu. Zakoračite napred i ne okrećite se, a ovi saveti neka vam budu pri ruci. Vreme je na vašoj strani…

Bez prežderavanja i opijanja!

Jedna čaša vina je zdrava, ali još jedna čaša, pa još jedna… Ubrzo ćete shvatiti da dobro igrate pijani na šanku i da, još bolje, sa istog padate. Pod dejstvom alkohola možete da ga nazovete i da mu kažete milion reči zbog kojih ćete se sutra kajati. Odgovor se ne krije ni na dnu kutije sladoleda. Umesto toga, pročitajte neku dobru knjigu, gledajte komedije uz voćnu salatu, upišite časove plesa ili krenite na trčanje. Budite dobri prema svom telu.

Nemojte da mu se svetite

Zaboravite na filmske klišee u kojima razjarena devojka posle raskida uništava auto svog bivšeg dečka. Ukoliko mu kidnapujete kućnog ljubimca, nećete promeniti novonastalu situaciju. Zaboravite i na javno spaljivanje njegovih stvari na nekom od trgova ili glavnih ulica u vašem gradu. Posle raskida treba da budete bolji i jači.

Slika119 Deset stvari koje ne treba da radite nakon raskida

Najveća osveta – izgubio je vas, zaboravite na sve ostalo

Ne molite ga da se vrati

Ukoliko ste već raskinuli i rekli jedno drugome šta imate, čemu vraćanje na staro? Moja baba Dragica vam poručuje sledeće: “Kada jednom uflekate haljinu, ne trudite se da očistite fleku. Kupite novu haljinu!” I sami znate da uvek možete bolje!

Ne uhodite ga na društvenim mrežama

Raskidi su bili dovoljno teški i pre pojave Facebooka, Twittera i sličnih “internet zavrzlama” koje vam dodatno komplikuju život. Koliko god da vas zanima gde je sinoć bio i sa kim, potrudite se da, za početak, što manje posećujete njegov profil. Na internetu su svi uvek nasmejani, a na slikama su lepi i srećni. Manite se virtuelnog  “života”! Ne ispisujte statuse koji su njemu upućeni.

Ne pretvarajte se da ste normalni

…jer niste! Nalazite se u specifičnom emotivnom stanju, labilni ste i tužni. Ne slušajte tugaljive pesme  koje će vas podsećati na trenutke sa njim. Slušajte Merilin Mensona (Marilyn Manson). Plačite, jer je plakanje dokaz da niste egoistična zver  koja je volela samo sebe.

Slika211 Deset stvari koje ne treba da radite nakon raskida

Slobodno plačite

Nema prijateljstva posle raskida

Prijateljstvo je moguće, možda, tek posle tri godine. Imate dovoljno prijatelja, šta će vam još jedan koji zna gde krijete onu najmanju striju?

Ne preterujete sa eksperimentisanjem

Zaboravite na blanš (za crnke) i crnu farbu (za plavuše) posle raskida. Za početak, promenite raspored u stanu ili otputujte negde za vikend.

Slika312 Deset stvari koje ne treba da radite nakon raskida

Frizer vam ne može pomoći da prebolite raskid

Seks posle raskida – nikako!

Zar na ovom svetu nema toliko novih muškaraca koje bi ste odvukle u krevet? Kolika god da je aždaja ispod pokrivača bio vaš bivši dečko, ujutru će sve biti još teže. Osobe se ne menjaju preko noći, još manje posle jednog seksa, a jutro će obasjati sve one probleme koje ste imali, dok ste bili zajedno. Gledajte napred, ne hodajte unazad.

Ne započinjite odmah u novu vezu

Neki tvrde da je najbolji način da zaboraviš starog dečka  tako što ćeš pronaći novog, ili ti po srpski “klin se klinom izbija”. Za početak je dobro biti sam. Kupite vibrator, flertujte i uživajte u svojoj slobodi.

Ne odustajte od nove ljubavi

Posle odrđenog vremena, shvatićete da nisu svi muškarci isti i bićete spremni da nekom ponovo verujete. Ne očajavajte ako taj period dok se ponovo ne zaljubite potraje. Do tad ćete verovatno znati sve pesme Merilin Mensona, vežbaćete svakog dana i pročitaćete puno knjiga. Često nije problem u bivšima, već u onom trenutku kada ogoljeni zastanemo na ulici, sa mišlju da iz prethodne veze nismo ništa naučili i da je sve ostalo izgubljeno u vremenu.

Izaberite sreću, a ne patetiku! Budite  ono što jeste, pomerite se i prebolite ga!

Izvor fotografija: wordpress.com, recultured.com, thebreakupbitch.com, eharmony.com, deviantart.com, index.hr


Tijana Banović je apsolvent srpske književnosti i jezika. U sebi skriva Petra Pana koji ne želi da odraste, koji bi samo da leti. Za svaki lonac ima odgovarajući poklopac.

Editors choice