Zaposlena žena nema mnogo vremena za kuvanje i svaki poseban režim ishrane koji zahteva posvećivanje, predstavlja dodatno opterećenje. Zato vam predlažemo relativno jednostavan jelovnik, koji od vas neće tražiti da se mnogo angažujete u kuhinji, a pomoći će vam da se osećate pročišćeno, lagano i osveženo.

Jelovnik se bazira na voću i povrću, jogurtu, salatama, sa puno zelenog lisnatog povrća i vode, pa evo predloga za doručak, ručak i večeru.

Doručak

Jogurt sa granolom i bobičastim voćem. Granola je sve popularnija u poslednje vreme, a da biste izbegli višak šećera i dodataka za trajnost, možete je sami ispeći (ovsene pahuljice, seckani koštunjavi plodovi, laneno seme, suvo voće, med…).

U drugim varijantama doručka sa jogurtom i granolom, dodajte tropsko voće, ili bananu (uz bananu ide kašičica kakaa). Tako možete imati uvek isti zdrav doručak, kome sami menjate ukus i aromu, dodavanjem voća (suvog i svežeg) sa malo meda, kad poželite slađi ukus i začinima kao što je cimet i kokos.

detoks plan ishrane 1 Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

Ručak

Ako vam “salata” zvuči obeshrabrujuće i obećava da ćete ostati gladni do večere, koja je takođe neka “salata” – ohrabrite se. Ove salate imaju vrlo ukusne sastojke.

Salata u suši stilu

Tamni pirinač, kuvani losos, šargarepa, krastavac, avokado, đumbir, tamari sos, morska trava. Uz ovu salatu pijte vodu sa đumbirom i limunom i osećajte se japanski.

Salata u tako stilu

Kinoa (bezglutenska žitarica), crni pasulj, kupus, rotkvica, pico de gallo (meksička salsa), cilantro (kineski peršun), jalapeno paprika, guakamoli sos. Za piće, voda sa lubenicom i limetom.

Salata u meze stilu

Grilovano povrće (tikvice, papirka, pečurke, crni luk, šparoge), masline, rukola, peršun, maslinovo ulje, sa dodatkom limuna. Voda sa krastavcem i mentom, odlično ide uz ovu salatu.

Comments