Detoksikacija je jedan od procesa koji se preporučuje svakom muškarcu i ženi, jer potpuno čisti organizam od svih štetnih materija koje su unete nezdravom ishranom. Zato je dobro da povremeno svom organizmu pružite i taj vid relaksacije, te vam danas otkrivamo 8 potpuno jednostavnih načina da detoksikujete svoj organizam.

Počnite jutro čašom tople vode sa limunom

Vrlo je važno da temperatura vode bude jednaka sobnoj temperaturi, jer hladna voža može predstavljati šok za vaš organizam i usporiti vaš metabolizam. Zato u čašu vode iscedite pola limuna i, nakon što je popijete, sačekajte 15 do 30 minuta da biste doručkovali. Zašto je limun dobar? Prvenstveno zato što smanjuje osećaj gladi i poboljšava funkciju enzima, pa samim tim i doprinosi boljem funkcionisanju vaše jetre.

detoksikacija 1 Jednostavni načini za detoksikaciju organizma

Konzumirajte aktivni ugljenik

Aktivni ugljenik je jedan od najboljih načina da detoksikujete svoj organizam, a uz to je i bezukusan, bezmirisan prah koji uklanja sve toksine iz tela pre nego što oni počnu da utiču na njega. Pomešajte ga sa sokom od limuna i javorom i dobićete odličnu crnu limunadu.

Comments