Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Kada, ako ne tokom onih dugih vožnji do posla ili sa posla, počnemo da osećamo posledice svakodnevnog stresa, nestrpljenja, dosade. Tako sam se ja pre neki dan vraćao s posla i hteo da poludim od svih ovih stvari koje sam naveo. A onda, iznenada, moj pas je zevnuo i imao neki presmešan izraz sopstvene dosade. Zvuk koji je ličio na ljudski i koji nikada nisam ranije čuo – nasmejao me je do suza!

Istog trenutka imao sam mnogo više energije. Počeo sam da osećam optimizam povodom dana koji predstoji, stres je nestao i odjednom sam se setio da sam sa sobom imao audio knjigu koja će mi sigurno popraviti raspoloženje. Podsetio sam se na neko istraživanje koje sam davno čitao.

Ukratko, o čemu se radilo – sam čin smeha i smejanja ima moć da suptilno podstakne hemiju mozga. Osećanja sreće imaju veći uticaj na hemiju mozga. Znamo da su srećni ljudi zdraviji i da razmišljaju i reaguju brže.

Mislite o svom mozgu kao o nekom briljantnom hemičaru, više od 100,000 hemijskih reakcija dopire do mozga svake sekunde. Kada mozak proizvede neurotransmitere koji su poznati kao serotonin, tenzija popušta. Kada proizvede dopamin dobijate sposobnost da se fokusirate i preuzmete stvari u svoje ruke (pokrenete se), i da to rezultira visokim nivoom produktivnosti.

Takođe znamo da promena fizionomije oslobađa “dobre droge” što utiče na naše rasploženje i energiju gotovo istog trenutka. Trik je da promenite svoj negativni govor tela (povijenost, pogrbljenost, stezanje vilice, ramena do ušiju) i zamenite ih pozitivnim, moćnim, srećnim potezima. Jednostavne stvari kao što su smeh, osmeh, pozitivne misli/reči i poneka fizička vežbica mogu da promene stanje vašeg uma odmah.

Ali nije uvek lako ubediti sebe da se klonite stresa i da se malo prodrmate i krenete u smeru oslobađanja srećnih hormona iz mozga. Potrebno je dosta discipline i prethodnih, dobrih iskustava kako bi vam ovakav način života postao navika. Stoga, počnite bebećim koracima, kao što sam to ja uradio. Od te vožnje kolima, vežbao sam moć običnog, jednostavnog osmeha. Kada stavite osmeh na lice, svi mišići lica vam reaguju. Oči zacakle, mišići lica se opuste i izgledate lagano i srećno. Čak vam se možda i misli promene.

Cilj je da razbijete trenutno, negativno stanje nečim što će šokirati unutrašnjeg hemičara u vama i pokrenuti ga na akciju. Evo nekoliko stvari koje predlažem za početak produktivnosti i pozitivnosti. Priznajem da ćete možda zbog većine ovih izgledati kao ludak, ali dok jurite produkitvnost, zar nije važno da probate bilo šta? Jeste.

slikaaa Devet pomalo ludih stvari koje mogu da vas učine ludački produktivnim!

Osmeh na lice i spremni ste!

Osmehujte se ljudima koje ne poznajete. Udaljite se od stresne okoline na dvadesetak minuta hoda. Sve ćete nadoknaditi svojom pojačanom produktivnošću kada se vratite.

Plešite. Pustite neku sjajnu muziku za đuskanje i napravite sopstvenu petominutnu zabavu! Tako je, plešite! Čak vam ni partner ne treba!

Raspalite po YouTubeu. Pronađite omiljeni smešan video na ovom sajtu i napravite pauzu za smeh. Klipovi slaktkih mačića pokazali su se kao odlična zamena (ne, ne šalim se).

Razgovarajte sami sa sobom. Ovo zvuči ludo, ali poslušajte stare motivacione govornike: hodajte po sobi i izgovarajte afirmativne stvari koje će vas ispuniti energijom, pozitivnošću, samopouzdanjem. Ovo će vam dalje dati sjajno držanje i glas pun samopouzdanja.

Ludujte. Pevajte svojoj deci ili ljubimcima – budite blesavi i zajedno se zavitlavajte!

Vežbajte. Uradite seriju vetrenjača sa velikm osmehom na licu (bonus: 100 vetrenjača sagoreva 100 kalorija. Slobodno gricnite nešto!)

Okrenite prijatelja. Telefon u ruke i razveselite nekoga tako što ćete mu/joj reći Volim te!

Uzvici. Samo jednostavno uzviknite “vu-hu!” i pomislite na neki cilj koji ste zacrtali za budućnost ili neki događaj koji vas ispunjava energijom!

Zahvalnost. Pomislite na jednu ili dve stvari zbog kojih ste duboko zahvalni i dozvolite mislima da vam stave osmeh zahvalnosti na lice. (Svakako bi trebalo da mislite na par stvari koje volite u svom životu svakodnevno, i to nekoliko puta!)


Luka Majović voli pisanje i umetnost. Pokreću ga dobri ljudi.

Editors choice