Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Devojka u 21. veku: Ljubavni ateizam je činjenica

Devojka u 21. veku: Ljubavni ateizam je činjenica

Nakon što pogledate dovoljan broj holivudskih filmova, shvatite da su mršave devojke malih grudi prikazane kao one koje nisu emotivne. One su vitke, okretne, kontrolisane i hrabre. I kad krenu da gube razum, nije im dozvoljeno da gube odeću.

Oduvek sam definisala sebe prema svom telu. Mislila sam da ni nemam drugog izbora. Izgledala sam drugačije od većine drugih devojaka u školi, kojima je Pamela Anderson (Pamela Anderson) iz tada aktuelnih “Čuvara plaže” (Baywatch) bila ne samo uzor, već eho. Ja? Ja sam bila hodajuća nesavremenost sa sićušnim strukom, izbačenim kukovima i potpuno praznog brushaltera. Emotivac u suštini, ali bez prilike da emocije podarim bilo kome osim sebi. I tako sam krenula da, umesto osećajnosti, gradim razum i stav.

Iako je vreme Pem Anderson davno prošlo, osetljivost i osećajnost devojke i dalje se meri upravo oblinama. Velike grudi povlače ženstvenost, a ženstvenost dalje povlači emocije, pa se zaobljene devojke poimaju kao one čija se osećanja moraju čuvati.

heather marks8 Devojka u 21. veku: Ljubavni ateizam je činjenica

Poslednjih decenija, na snazi je jedna pomalo diznijevska ideja da devojka jedino mora biti lepa i seksi, i njen princ će doći da je voli

Poslednjih decenija, na snazi je jedna pomalo diznijevska ideja da devojka jedino mora biti lepa i seksi, i njen princ će doći da je voli. Ne mora biti domišljata, pametna, bistra i simpatična, niti dobar ortak. Ali, ipak, ako bolje pogledate, one drske, hrabre i nestašne devojke, iako deluju zastrašujuće, najčešće su najljubaznije i najpažljivije osobe.

Da li ste primetili da, danas, kako devojke više sazrevaju, tako su lakše na okidaču? Sve su lepše i lepše. Sve su obrazovanije, ambicioznije i pametnije. I umesto da postaju mudrije, staloženije i strpljivije, one sve lakše padaju u muške krevete. Da li je to zbog sve većeg propagiranja ideje o jednakosti polova, pa i devojke u svojim ranim dvadesetim žele svoje parče kolača (čitaj: seks) pre nego što se skrase sa gospodinom Pravim ili su izgubile strpljenje? Da li nam 21. vek donosi beznađe u ljubavi, pa koristimo seks kao utešnu nagradu?

Ja bih preporučila sledeće: budite iskrene i budite svoje. Kako je jedan moj dobar drugar rekao, kada sam mu na uvijanje i prenemaganje odgovorila neobično prizemnim komentarom (za jednu ženu barem) – prokleto realna devojka. Moraš mi reći da li želiš da se vidimo za vikend. Ja ne čitam misli. Jak stav je danas događaj. Bilo da želite da mu pokažete koliko vam je stalo, bilo da želite da inicirate sastanak ili čak samo kres šemu (a i to vam je dozvoljeno), činjenica da se svojih misli i osećanja ne plašite i da ostajete realne i snažne u svakoj situaciji privući će ljude k vama.

I tu, među ljudima, naći će se neko ko će vam vratiti nadu.


Kristina Grabež je marketing guru i melanholična Beograđanka koja voli da zagrebe u svaku umetnost. Možete je videti kako svakodnevno šparta od izložbi slika do koncerata i pozorišnih predstava, balansirajući svoju džigljavu malenkost na ultratankim dvanaesticama.

Editors choice