5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Nakon što pogledate dovoljan broj holivudskih filmova, shvatite da su mršave devojke malih grudi prikazane kao one koje nisu emotivne. One su vitke, okretne, kontrolisane i hrabre. I kad krenu da gube razum, nije im dozvoljeno da gube odeću.

Oduvek sam definisala sebe prema svom telu. Mislila sam da ni nemam drugog izbora. Izgledala sam drugačije od većine drugih devojaka u školi, kojima je Pamela Anderson (Pamela Anderson) iz tada aktuelnih “Čuvara plaže” (Baywatch) bila ne samo uzor, već eho. Ja? Ja sam bila hodajuća nesavremenost sa sićušnim strukom, izbačenim kukovima i potpuno praznog brushaltera. Emotivac u suštini, ali bez prilike da emocije podarim bilo kome osim sebi. I tako sam krenula da, umesto osećajnosti, gradim razum i stav.

Iako je vreme Pem Anderson davno prošlo, osetljivost i osećajnost devojke i dalje se meri upravo oblinama. Velike grudi povlače ženstvenost, a ženstvenost dalje povlači emocije, pa se zaobljene devojke poimaju kao one čija se osećanja moraju čuvati.

heather marks8 Devojka u 21. veku: Ljubavni ateizam je činjenica

Poslednjih decenija, na snazi je jedna pomalo diznijevska ideja da devojka jedino mora biti lepa i seksi, i njen princ će doći da je voli

Poslednjih decenija, na snazi je jedna pomalo diznijevska ideja da devojka jedino mora biti lepa i seksi, i njen princ će doći da je voli. Ne mora biti domišljata, pametna, bistra i simpatična, niti dobar ortak. Ali, ipak, ako bolje pogledate, one drske, hrabre i nestašne devojke, iako deluju zastrašujuće, najčešće su najljubaznije i najpažljivije osobe.

Da li ste primetili da, danas, kako devojke više sazrevaju, tako su lakše na okidaču? Sve su lepše i lepše. Sve su obrazovanije, ambicioznije i pametnije. I umesto da postaju mudrije, staloženije i strpljivije, one sve lakše padaju u muške krevete. Da li je to zbog sve većeg propagiranja ideje o jednakosti polova, pa i devojke u svojim ranim dvadesetim žele svoje parče kolača (čitaj: seks) pre nego što se skrase sa gospodinom Pravim ili su izgubile strpljenje? Da li nam 21. vek donosi beznađe u ljubavi, pa koristimo seks kao utešnu nagradu?

Ja bih preporučila sledeće: budite iskrene i budite svoje. Kako je jedan moj dobar drugar rekao, kada sam mu na uvijanje i prenemaganje odgovorila neobično prizemnim komentarom (za jednu ženu barem) – prokleto realna devojka. Moraš mi reći da li želiš da se vidimo za vikend. Ja ne čitam misli. Jak stav je danas događaj. Bilo da želite da mu pokažete koliko vam je stalo, bilo da želite da inicirate sastanak ili čak samo kres šemu (a i to vam je dozvoljeno), činjenica da se svojih misli i osećanja ne plašite i da ostajete realne i snažne u svakoj situaciji privući će ljude k vama.

I tu, među ljudima, naći će se neko ko će vam vratiti nadu.


Kristina Grabež je marketing guru i melanholična Beograđanka koja voli da zagrebe u svaku umetnost. Možete je videti kako svakodnevno šparta od izložbi slika do koncerata i pozorišnih predstava, balansirajući svoju džigljavu malenkost na ultratankim dvanaesticama.

Editors choice