by nikola tamindzic Devojka za primer: Tijana T

Fotograf: Nikola Tamindžić

Kada smo neverovatno harizmatičnu i multitalentovanu Tijanu Todorović, poznatiju kao Tijana T, upitali čime se sve u životu bavi, odgovorila je da je to najteže pitanje koje može da dobije. Tijana nam je rekla da najjednostavniji odgovor na to jeste da se bavi muzikom. Već deset godina na televiziji pravi muzičke emisije (Studio B, RTS, B92), ali je tokom te decenije radila i kao PR menadžer Exit festivala, imala još nekoliko marketinških poduhvata za muzičke projekte, postala DJ, bila na turneji po svetu i pravila svoje žurke gde je dovodila razne internacionalne zvezde elektronske muzike. Imala je i jedan uzbudljiv izlet u svet savremene umetnosti i kulture, opet u vidu televizijske emisije “Oktobarski salon – Gužva”. Emisiju je napravila zajedno sa Majom Uzelac, a onda se digla neka frka u javnosti koja joj i dalje nije jasna. Takođe je i direktorka svoje privatne firme, što ne smatra tako jednostavnim, ukoliko niste rođeni da budete birokrata.

WANNABE MAGAZINE: Kako bi definisala svoj modni stil?

TIJANA T: Baš i ne znam kako bih ga nazvala. Možda “smart casual”  ili “twisted elegant”.  Zavisi od prilike, nije moj stil samo jedan. Kao ni profesija.

Šta oblačiš kada imaš pet minuta da se središ?

Sve crno. To uvek izgleda lepo, uredno i skupo. I slaže se jedno sa drugim.

Da li imaš neki komad garderobe koji uvek nosiš na nastupima ili u emisiji, verujući da će ti doneti sreću?

Nemam jedan. Zapravo, sa različitim komadima odeće i obuće znam tačno šta će se desiti. Postoje neke haljine u kojima se uvek ludo provedem, a u nekim genijalnim komadima mi nekako uvek bude dosadno i/ili sve propadne. Da, da, imaju stvari tu magijsku moć.

Da li pamtiš neku svoju modnu katastrofu?

Trenutno ne mogu baš da se setim, ali pamtim neke katastrofalne frizure.

Da li ti se dešava da se pogledaš ujutru u ogledalo i da sebi ne izgledaš lepo i privlačno? Šta radiš u takvim situacijama?

Normalno da se dešava. Zar se to ne dešava svima?! Pa, šta se u tim situacijama radi? Stavim malo šminke i brzo zaboravim.

by branimir milovanovic Devojka za primer: Tijana T

Fotograf: Branimir Milovanović

Koje modne dizajnere voliš i nosiš?

Mariju Jelesijević. Nemam previše dizajniranih stvari.  Posedujem nešto od Armanija (Giorgio Armani), nešto od Kavalija (Roberto Cavalli) i nešto od bake Vivijen (Vivienne Westwood). Verujem da uopšte nije bitna etiketa, dizajner ili cena. Najčešće ljudi koji nose takve stvari najkatastrofalnije izgledaju. Kako kaže Karl Lagerfeld: “It’s all about taste. If you are cheap – nothing helps.” Ipak, da sam, na primer, jako bogata, nosila bih Lanvin, Viktor & Rolf, Givenchy i slične stvari.

Gde najviše voliš da kupujes garderobu?

U Berlinu i Njujorku. Trudim se da izbegavam Srbiju. Imamo najskuplju odeću najgoreg kvaliteta. I još – manjak izbora.

Koliko su ti bitni modni detalji?

Veoma. Na tome mi se zasniva ideja o stilu. Jednostavno, with a twist! Imam veliku kolekciju kaiševa i pojaseva. Ok, i cipela.

Koji trend nikada ne bi ponela?

Onaj kaubojski fazon. Jezivo.

@ Exile Belgrade live with Abe Duque Devojka za primer: Tijana T

Tijana T @ Exile, Belgrade live with Abe Duque

Da li imaš modni fetiš?

Čizme.

Ko je najbolje obučen frajer u Srbiji?

Frajeri u Srbiji su izumrli tamo negde početkom devedesetih. Ali, ako treba da odaberem jednog, neka to bude Vlada Melentijević, vlasnik jednog beogradskog restorana.

Šta misliš o modi u Srbiji?

Trudim se da ne mislim. Bolje je za ten.

Ko je prema tvom mišljenju modna ikona i zašto?

Kejt Mos (Kate Moss) i Dita fon Tiz (Dita Von Teese) – od ovih aktuelnih. Pogledajte google images galeriju obeju ovih žena i biće vam jasno zašto – stajling im je bez greške! U svakoj situaciji.

Fotograf naslovne fotografije: Nikola Tamindžić


Jelena Tanasić je rođena da obožava – Crveni lak. Čokoladne kolače. Mojito & kafu. Čitanje novina od pozadi. Čitanje knjiga. Papir i olovku. Kreativni haos. Bajke o vilenjacima i vilama. Filmove iz doba zlatnog Holivuda. Marinu Abramović. Leto. Miris šume posle letnjeg pljuska. Naočare brenda Ray Ban. Glam Punk modu. Štikle. Nitne. Narukvice. Pozorišta & bioskop. Citat Žan Kokto: “U sebi osećam anđela koga neprestano šokiram!”

Comments