Predstavljamo vam nekoliko kodeksa kojih se treba pridržavati prvih nekoliko meseci veze:

– Ne shvataj pogrešno to što ti udovoljava. Ako te stalno zove, šalje romantične poruke, dolazi po tebe i sl, to nije razlog da ga vučeš za nos i koristiš njegovu dobrotu. Budi umerena sa prohtevima. Nekad se ponudi da dođeš sama na dogovoreno mesto taksijem. Muškarcima ume da dosadi poslušnost.

– Ne smeš pasti na testu. Prvih nekoliko nedelja zabavljanja bićeš na raznim testiranjima, poput ovog na primer: Može se desiti da te ne zove par dana, ili da kasni sa odgovorima na poruke. Naravno da je to test i da isprobava tvoje strpljenje. Moraš biti strpljiva i ne smeš odreagovati kao histerična ludača. Strpljen, spasen.

Slika 229 Devojka za ženidbu

Kad će više da me pozove?

– Nikad mu ne priznaj prva da si ludo zaljubljena u njega, jer će umeti da iskoristi i zavlada tobom.

– Ne menjaj svoj život, svoje navike, društvo i ponašanje, to nikako. Možda si u prošlosti radila neke stvari pogrešno, ali nije on tvoj prosvetitelj da bi ih preko noći promenila. Ne treba da menjaš svoj život zato što je on u njemu.

– Ne povinuj se i ne moli. Koliko god ti smetale neke stvari, zameri na kulturan i fin način, pa ako uvaži super, ako ne, nikako ne kukaj, jer su muškarci skloni kontriranju. Pravo rešenje je da ga ignorišeš par dana. Više će ga nervirati.

– Učiniti stvari jasnim na početku. Ako je navikao da razgovara i dopisuje se sa bivšom, vreme je da prestane. Neke stvari ne idu zajedno, kao ni bivša i sadašnja. Ako ispija pivo sa drugarima svako veče, moraće da proredi.

– Ne ugađaj previše. Lepo je biti fin, ali ne toliko da vremenom počne da gazi po tebi.

– Ne dozvoli da te nauči toliko da može da te čita kao knjigu. Budi predvidiva, ali s merom. Ako unapred zna tvoje korake već si uhvaćena. Ipak zaigraj tako da poslednji udarac zadaš baš ti. Kao u šahu.

– Ne govori mu da ti nedostaje i da je sjajan, jer se više neće truditi da te osvoji. Tako će u budućnosti imati čime da se zabavi.

– Veoma važno: ne deli svoj život sa hiljadama drugih virtuelnih prijatelja na Facebooku. Ne menjaj status veze odmah.

– Poštuj sebe i tvoje obaveze su na prvom mestu. Ne odlaži svoje poslove zbog njega, jer retko koji muškarac će to umeti da ceni. Ipak, pre svega vole uspešnu ženu pored sebe.

– Budi mu izazov. Dovoljno mali da te ima, a dovoljno veliki da nastavlja da te osvaja.

Izvor fotografija: weheartit.com


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Comments