5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Dan internet domena Srbije (DIDS) održan je 18. aprila, u hotelu “Moskva”, u Beogradu, u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).Četvrta godišnja konferencija DIDS 2013 bila je posvećena razvoju Interneta, kako u svetu, tako i na nacionalnim .RS i .SRB domenskim prostorima.

Program DIDS-a je i ove godine bio podeljen u tri bloka i odvijao se kroz prezentacije, predavanja i panel diskusije, sa oko dvadesetak relevantnih sagovornika i moderatora iz zemlje i sveta.

Prvi blok pod nazivom “Regulisan, a ipak slobodan Internet” bio je posvećen aktuelnostima na svetskoj internet sceni, a otvorio ga je Aleksandar Popović, v.d. direktora RNIDS-a novostima iz sveta, sa aprilskog ICANN skupa. Učesnik prve panel diskusije  bio je prof. Michael Rotert, direktor Asocijacije nemačke internet industrije (ECO) i počasni predstavnik Evropske asocijacije internet provajdera (EuroISPA). U prvom bloku govorili su  i Nevena Ružić, pomoćnica generalnog sekretara Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao i Dejan Petkov, tehnički direktor kompanije “Singi inženjering”. Moderator je bio Vladimir Radunović.

DIDS Aleksandar Popovic DIDS 2013: Održana konferencija o Internetu

Aleksandar Popović

Drugi blok, pod nazvanom “Globalno, a domaće!” predstavljao je panel diskusiju domaćih internet stručnjaka koji su postigli značajan uspeh i izvan granica Srbije. Program  je počeo video prezentacijom “Čiji je ovo brend?” Lazara Džamića, našeg eksperta za digitalne medije koji radi kao Planning Director u kompaniji “Kitcatt Nohr Digitas” iz Londona. U panel diskusiji učestvovali su dr Viktor Pocajt, direktor kompanije “Key to Metals AG” iz Švajcarske, Rade Joksimović, direktor firme “EarnCoupon” i autor softvera za WordPress Vladimir Prelovac, direktor “Prelovac Media”. Moderator panela bila je Dragana Vukajlović Krstović.

U trećem bloku nazivanom “Uspešni, a na srpskim domenima” predstavljene su  domenske strategije velikih i uspešnih kompanija i institucija, kao i uspešni domaći pojedinci i projekti na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ. Nakon video prezentacije infografika “Prednosti .RS domena”, krenula je panel diskusija o domenskim strategijama, čiji je moderator bio Predrag Milićević. Govorili su  Ana Marković, brend menadžer za digitalna i specijalna izdanja kompanije “Ringier Axel Springer”, Aleksandra Graovac, savetnik za odnose s javnošću predstavništva “Toyota Srbija” i Oliver Subotić, upravnik Centra za proučavanje i upotrebu savremenih tehnologija Srpske pravoslavne crkve. Drugi deo trećeg bloka je bio je predviđen za prezentacije projekata na domaćim domenima, a moderator je bio Miloje Sekulić. Predstavljeni su projekti “Detozin” Miodraga Ristića, portal “Životinje” firme “Creative Media Art”, “Ćirilovanje” Udruženja novinara Srbije,“Designed”  Udruženja “Srpska dizajn platforma” i Organizacija “Standup.rs”.

Dan internet domena Srbije ove godine je posetilo preko 200 ljudi i predstavnika medija.

Editors choice