Da vam neko kaže da za samo 30 dolara mesečno (trenutno oko 20 evra) možete na kućnu adresu svakog meseca da dobijate novi komad dizajnerskog nakita koji se savršeno uklapa u vaš lični stil, da li biste mu poverovali ili utrošili pomenute dolare na zbirku Andersenovih bajki, jer ovakvu ideju samo tamo i možete da nađete? E pa, uz dužno poštovanje prema drugu Hansu Kristijanu, ali čak ni on nije mogao da osmisli ovakav koncept (naravno, u nekom paralelnom svetu gde bi se, osim pisanjem bajki, bavio i modom).

Holivudska glumica Kejt Bosvort (Kate Bosworth) pre godinu dana osnovala je kompaniju “JewelMint“ uz pomoć svoje prijateljice i stilistkinje Šer Koulter (Cher Coulter). “JewelMint” je onlajn prodavnica nakita, koja je zapravo mnogo više od prodajnog mesta – može da bude vaš lični modni savetnik, izvor inspiracije i prozor u svet okićen unikatnim minđušama i narukvicama.

slika01 modified Đinđuve iz bajke

Dugogodišnje prijateljice, a sada i poslovne partnerke

Avantura počinje tako što na veb-sajtu “JewelMint“ klikom na “get started“ rešavate style kviz (i plačete zbog činjenice da ispiti na fakultetu ne izgledaju tako… ili barem kolokvijumi), odgovarajući na niz pitanja o omiljenim brendovima, modnim uzorima i epitetima kojima biste opisali svoj stil. Ishod je vaš lični showroom – nekoliko odabranih komada nakita koje Kejt i Šer predlažu za nekog sa vašim modnim ukusom. Tada dobijate šansu da postanete član “JewelMint“-a i za pomenutih 30 dolara mesečno svakog meseca dobijate drugi komad nakita prilagođen vašem stilu. Članovi nisu u obavezi da svakog meseca plaćaju pretplatu, te po želji mogu određeni mesec da preskoče bez ikakve nadoknade.

slika02 modified Đinđuve iz bajke

Minđuše “Cleopatra Cabochon“

Inicijalna ideja kompanije “JewelMint“ bila je stvaranje modernog unikatnog nakita po pristupačnim cenama uz moto “Iskusite stil“. Osim nakita, članarina vam obezbeđuje i modne savete, kako o stilovima poznatih ličnosti, tako i o načinima usklađivanja različitih komada “JewelMint“ nakita. “Predlažući kombinovanje komada nakita po pristupačnim cenama, želele smo da pružimo svakoj ženi iskustvo saradnje sa ličnim stilistom“, objašnjava Šer Koulter, govoreći o filozofiji svoje kompanije. Tajna niske cene nakita je u “zaobilaženju“ preprodavca – time što nakit prodaje direktno, “JewelMint“ sebi obezbeđuje luksuz prodaje po izuzetno pristupačnim cenama.

slika03 modified Đinđuve iz bajke

Prsten “Borgia“

Drugi član ovog dvojca, holivudska lepotica dvobojnih očiju Kejt Bosvort, opisuje “JewelMint“ kao produžetak prijateljstva sa Koulterovom i nadgradnju njihovog kreativnog odnosa: “Godinama smo razgovarale o tome da kreiramo liniju nakita koja će predstavljati našu ljubav prema modi i stilu. Rezultat je “JewelMint”. Sama glumica i na crvenom tepihu i u privatnom životu koristi svaku priliku da ponese neki od komada nakita koji je dizajnirala, a ujedno se oprobala i kao model, te snimila nekoliko promotivnih kampanja za “JewelMint“.

slika04 modified Đinđuve iz bajke

Kejt Bosvort u ulozi modela

Pored Bosvortove, “JewelMint“-om s vremena na vreme okite se i neke od najpoznatijih dama današnjice. Među njima su Kim Kardašijan (Kim Kardashian), glumice Ajla Fišer (Isla Fischer), Elizabet Olsen (Elizabeth Olsen), Sijena Miler (Sienna Miller) i Rejčel Bilson (Rachel Bilson), pevačica Nikol Šercinger (Nicole Scherzinger) i model Rouzi Hantington-Vajtli (Rosie Huntington-Whiteley). Kojoj od njih najbolje pristaju ovi unikatni aksesoari, pogledajte u foto-galeriji koja sledi.

slika05 modified Đinđuve iz bajke

Rouzi Hantington-Vajtli nosi narukvicu “Gatsby“ kao kaiš!

Kako nas ništa ne sprečava da maštamo o zauvek nedostižnim cipelama, tako nas ne sme obeshrabiriti ni činjenica da “JewelMint“ svoje proizvode još uvek ne isporučuje u Evropu. S druge strane, sigurna sam da svaka od nas ima poznanicu/drugaricu na “Work & Travel“ programu u Americi, te da može da je iskroristi za posrednicu u porudžbini. Na kraju, ako još uvek niste osvojene, pogledajte još jednom kako to radi lepa i kreativna Kejt. Obradovaće vas činjenica da novi članovi “JewelMint“-a odmah po registraciji dobijaju pravo na kupovinu određenog komada nakita po ceni od samo 10 dolara. Ipak, taj podatak možda najviše obraduje pomenutu posrednicu – dobru volju uvek treba adekvatno nagraditi!

slika06 modified Đinđuve iz bajke

Ogrlica “Cosmic Fusion“


Aleksandra Gavrilović je diplomirana novinarka iz Novog Sada sa budućom diplomom mastera teorije kulture. Drugi kažu da šarmantno dozira cinizam, a ona dodaje da joj ni sarkazam nije stran. U koncertima uživa samo iz prvog reda. Ima nemilosrdno oko za naslovne strane modnih časopisa. Ponosno nikada neće odrasti. I ne voli da priča o sebi u trećem licu.

Comments