Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Disney & VELUX: Saveti za uređenje dečje sobe

Disney & VELUX: Saveti za uređenje dečje sobe

Postoji mnogo faktora kada je u pitanju uređenje dečje sobe. Trebalo bi da bude prijatna kako za igru tako i za odmor. Iako često ograničava, prostor treba da bude univerzalan i da pogoduje raznovrsnim dečjim aktivnostima. U isto vreme, ne treba na bilo koji način da narušava estetsku viziju ostatka porodičnog doma. Sada je sa Disney & VELUX kolekcijom snova i sa modernim roletnama sa Disney junacima, lakše nego ikada zadovoljiti ove kriterijume.

Dizajniranje dečje sobe obično se svodi na izbor između stila i komfora, a deca i roditelji uglavnom imaju drugačija razmišljanja i prioritete. Dete želi sobu kao prostor koji je pre svega i na prvom mestu za igru – to je prirodno kod dečje vizije njihove sobe. Roditelji, razmatrajući ove faktore, takođe moraju da uključe i razumne komade nameštaja kao što su ormari za odeću, stolovi za učenje i dovoljno veliki prostor za skladištenje stvari. Pored toga, roditelji žele da sobe u njihovom domu budu estetski lepe i prijatne tako da mnogi nastoje da uključe elemente modernog dizajna u svoj dekor.

121092 01 XL Disney & VELUX: Saveti za uređenje dečje sobe

U cilju pomaganja porodicama da stvore prostor koji ispunjava svačije želje, VELUX Grupa, najveći svetski proizvođač krovnih prozora i dodatne opreme, sklopio je saradnju sa Disneyjem, kako bi razvili novu seriju roletni za potpuno zamračenje namenjenu dečjim sobama. Ove sobe najčešće imaju dvostruku funkciju, da podstiču miran san i maštovitu igru, a tim razmatranjem VELUX se vodio pri dizajniranju i razvoju Disney roletni. Kombinacija VELUX ekspertize i Disney magičnog sveta, omogućili su razvoj rešenja koje podstiče ove dve osnovne aktivnosti koje su potrebne. Štaviše, razigrane, moderne roletne olakšavaju porodicama da se dečje sobe uklapaju u njihov celokupni, estetski dizajn.

Danas, dizajn doživljava značajni pomak ka svetlijem, više minimalističkom pristupu, posebno u oblasti enterijera. Kako on postaje mekši i čistiji, tako moderni prostori nastoje da postanu otvoreni i gostoljubivi, sa prirodnim osećajem za formu i funkcionalnost. Ni dečje sobe nisu izuzetak u tom pogledu.

Svetlost posebno ima veliki uticaj na svakodnevni život mladih ljudi, jer prirodna svetlost obično reguliše dnevni ritam i daje energiju. Zbog toga je od veoma velike važnosti činjenica da možemo da ponudimo dečjem okruženju istovremeno i energiju i spokoj. Da bi omogućili optimalni odmor, okruženje za spavanje bi trebalo da bude mračno, a roletne iz Disney i VELUX kolekcije snova pružaju potpuno zamračenje, veoma brzo i jednostavno – samo spustite roletnu i utonete u san.

121093 01 XL Disney & VELUX: Saveti za uređenje dečje sobe

5 Disney & VELUX saveta za uređenje dečje sobe

1.    Obezbedite kontrolu količine prirodne svetlosti koja ulazi u sobu sa roletnama za potpuno zamračenje, kao što su roletne iz Disney & VELUX kolekcije snova, za pravilan odmor.

2.    Kreirajte pregledno okruženje pomoću nameštaja za odlaganje stvari koji je lako dostupan i uočljiv deci.

3.    Kreiranjem zona u sobi pomozite svom detetu da lako prelazi iz jedne aktivnosti u drugu. Ovo se može ostvariti različitim bojama zidova, tepihom, slikama, roletnama itd.

4.    Pravilno osvetljenje je veoma važno za celokupnu atmosferu u sobi. Dobro osvetljenje stvara vedro i prijatno okruženje; svetlo za čitanje pored kreveta pruža udobnu i opuštajuću atmosferu; svetlo na radnom stolu je neophodno za učenje ili crtanje; mala noćna lampa pomaže deci usred noći da pronađu toalet.

5. Okružite decu nekim od njihovih omiljenih likova iz priča ili crtanih filmova i time podstaknite njihovu kreativnost tokom dana i pomozite im da se osećaju sigurno i zaštićeno tokom noći.

Posetite zvaničan sajt VELUX i Facebook fan page!

Editors choice