Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Postoji mnogo faktora kada je u pitanju uređenje dečje sobe. Trebalo bi da bude prijatna kako za igru tako i za odmor. Iako često ograničava, prostor treba da bude univerzalan i da pogoduje raznovrsnim dečjim aktivnostima. U isto vreme, ne treba na bilo koji način da narušava estetsku viziju ostatka porodičnog doma. Sada je sa Disney & VELUX kolekcijom snova i sa modernim roletnama sa Disney junacima, lakše nego ikada zadovoljiti ove kriterijume.

Dizajniranje dečje sobe obično se svodi na izbor između stila i komfora, a deca i roditelji uglavnom imaju drugačija razmišljanja i prioritete. Dete želi sobu kao prostor koji je pre svega i na prvom mestu za igru – to je prirodno kod dečje vizije njihove sobe. Roditelji, razmatrajući ove faktore, takođe moraju da uključe i razumne komade nameštaja kao što su ormari za odeću, stolovi za učenje i dovoljno veliki prostor za skladištenje stvari. Pored toga, roditelji žele da sobe u njihovom domu budu estetski lepe i prijatne tako da mnogi nastoje da uključe elemente modernog dizajna u svoj dekor.

121092 01 XL Disney & VELUX: Saveti za uređenje dečje sobe

U cilju pomaganja porodicama da stvore prostor koji ispunjava svačije želje, VELUX Grupa, najveći svetski proizvođač krovnih prozora i dodatne opreme, sklopio je saradnju sa Disneyjem, kako bi razvili novu seriju roletni za potpuno zamračenje namenjenu dečjim sobama. Ove sobe najčešće imaju dvostruku funkciju, da podstiču miran san i maštovitu igru, a tim razmatranjem VELUX se vodio pri dizajniranju i razvoju Disney roletni. Kombinacija VELUX ekspertize i Disney magičnog sveta, omogućili su razvoj rešenja koje podstiče ove dve osnovne aktivnosti koje su potrebne. Štaviše, razigrane, moderne roletne olakšavaju porodicama da se dečje sobe uklapaju u njihov celokupni, estetski dizajn.

Danas, dizajn doživljava značajni pomak ka svetlijem, više minimalističkom pristupu, posebno u oblasti enterijera. Kako on postaje mekši i čistiji, tako moderni prostori nastoje da postanu otvoreni i gostoljubivi, sa prirodnim osećajem za formu i funkcionalnost. Ni dečje sobe nisu izuzetak u tom pogledu.

Svetlost posebno ima veliki uticaj na svakodnevni život mladih ljudi, jer prirodna svetlost obično reguliše dnevni ritam i daje energiju. Zbog toga je od veoma velike važnosti činjenica da možemo da ponudimo dečjem okruženju istovremeno i energiju i spokoj. Da bi omogućili optimalni odmor, okruženje za spavanje bi trebalo da bude mračno, a roletne iz Disney i VELUX kolekcije snova pružaju potpuno zamračenje, veoma brzo i jednostavno – samo spustite roletnu i utonete u san.

121093 01 XL Disney & VELUX: Saveti za uređenje dečje sobe

5 Disney & VELUX saveta za uređenje dečje sobe

1.    Obezbedite kontrolu količine prirodne svetlosti koja ulazi u sobu sa roletnama za potpuno zamračenje, kao što su roletne iz Disney & VELUX kolekcije snova, za pravilan odmor.

2.    Kreirajte pregledno okruženje pomoću nameštaja za odlaganje stvari koji je lako dostupan i uočljiv deci.

3.    Kreiranjem zona u sobi pomozite svom detetu da lako prelazi iz jedne aktivnosti u drugu. Ovo se može ostvariti različitim bojama zidova, tepihom, slikama, roletnama itd.

4.    Pravilno osvetljenje je veoma važno za celokupnu atmosferu u sobi. Dobro osvetljenje stvara vedro i prijatno okruženje; svetlo za čitanje pored kreveta pruža udobnu i opuštajuću atmosferu; svetlo na radnom stolu je neophodno za učenje ili crtanje; mala noćna lampa pomaže deci usred noći da pronađu toalet.

5. Okružite decu nekim od njihovih omiljenih likova iz priča ili crtanih filmova i time podstaknite njihovu kreativnost tokom dana i pomozite im da se osećaju sigurno i zaštićeno tokom noći.

Posetite zvaničan sajt VELUX i Facebook fan page!

Editors choice