Grejs Keli je bila jedna od najvećih holivudskih zvezda pet godina, pre nego što je otišla u Monako kako bi postala prava princeza. Međutim, uprkos svojoj kratkotrajnoj karijeri, Grejs je ostala upamćena kao jedna od najvećih ikona u svetu filma. Za sva vremena.

I dan-danas, ova dama je uzor mnogima. Evo i zbog čega je ona toliko fabulozna.

Grace Kelly 5 Diva za sva vremena: Grejs Keli

Bila je zvezda od malih nogu

Već kao tinejdžerka 1947, imala je lice kome niko ne bi odoleo. Iako je dolazila iz bogate porodice u Filadelfiji, Grejs je pomogla plaćanje svog školovanja na Menhetnu tako što je radila kao model. Nakon diplomiranja, počela je da radi na televiziji, ali je uskoro primećena od strane MGM studija i direktor ove kompanije Džon Ford koji ju je 1950. ugledao na ekranu, momentalno je prepoznao da je ona prava zvezda.

Ona je bila ultimativna Hičkokova plavuša

Nakon što je sa Klarkom Gejblom glumila u filmu “Mogambo”, primetio ju je Alfred Hičkok, koji ju je pozvao da radi film “Dial M For Murder” 1954. Ova uloga joj je donela još veću popularnost. Posle toga je glumila u još dva njegova filma: “Rear Window” i “To Catch A Thief”. Hičkok je bio veliki obožavalac njene lepote i držanja.

Bila je izuzetno talentovana

Dobila je Okara za najbolju glumicu 1955. Očajnički je želela ulogu u filmu “The Country Girl”, toliko da je čak razmišljala i da napusti MGM, ukoliko joj ne dozvole da radi na ovom filmu. Ovde je i dokazala da ima mnogo više da ponudi od lepog lica.

Grace Kelly 2 Diva za sva vremena: Grejs Keli

Imala je besprekoran stil

Uloge u filmovima koje je dobijala, omogućile su da naglasi svoj stil i eleganciju koju je već i sama imala. Ona je obožavala da nosi bisere, velike pufnaste suknje i bila prava dama. Nije ni čudo što joj Hičkok nije odoleo. Ko bi joj mogao odoleti?

Bila je stidljiva i kad je postala najveća zvezda

Ona nikada nije bila puna sebe. Verovatno biste pomislili da je neko toliko talentovan i lep i vrlo samouveren, ipak, oni koji su je poznavali, znali su da je stidljiva. Kad bi muškarci flertovali sa njom, ne bi se osećala prijatno.

Grace Kelly 3 Diva za sva vremena: Grejs Keli

Živela je za porodicu

Ona je izuzetno cenila to što su njeni bogati roditelji podržali njenu želju da postane glumica, pre nego da su je primoravali da se uda ili ode na koledž. Oni su znali da će, šta god da odabere kao svoju profesiju, biti nešto u čemu će biti dobra. Imali su puno poverenje u nju.

Kolege su je volele

Ona je bila prirodno veoma lepa i nije imala problem da se pojavljuje i bez trunke šminke. Bila je veoma duhovita i stalno zbijala šale. Nikada se nije izdvajala od ostalih i potcenjivala druge, manje poznate kolege.

Bila je najlepša mlada

Ona je jedna od najlepših mlada 20. veka. Čak i dan-danas o njenom venčanju i njenoj haljini priča se sa poštovnjem. Udala se za princa od Monaka, 1956. Njena venčanica je poslužila i kao inspiracija za venčanicu Kejt Midlton.

Grace Kelly wedding dress Diva za sva vremena: Grejs Keli

Bila je dobra majka

Vodila je računa o svojoj deci i trudila se na sve načine da ih zaštiti od eventualnih zluradih komentara medija i drugih ljudi. U šezdesetim je izgledala kao prava mlada, ali opet glamurozna majka kada je sina, princa Alberta, vodila na bazen.

Ostaće uvek ikona stila

Ona je uvek bila šik, u svakom trenutku, čak i nakon dugog leta avionom. Besprekoran stil zadržala je i u poznim godinama. A i u pedesetim, njeno lice je i dalje bilo izuzetno lepo i negovano.

Grace Kelly 1 Diva za sva vremena: Grejs Keli

Lenka Gatić

Comments