1/2

Postoje dani kada mislite da apsolutno ništa ne može da popravi vaše raspoloženje. Sigurni smo da vam šareni komad odeće u tim danima može podići raspoloženje i uneti vedrinu. To smo shvatili kada smo ugostili  domaću dizajnerku Anu Trošić Trajković, koja je svojim modelima unela potpuno “pozitivno ludilo” u našu redakciju i dala radnom danu potpuno drugačiju dimenziju. Porazgovarali smo sa ovom zanimljivom dizajnerkom na nekoliko tema i kroz razgovor sa njom saznali nešto više o njoj i njenom radu.

slike 4 Dizajnerski profil: Ana Trošić Trajković

 

Ana je tokom razgovora nekoliko puta istakla autentičnost i kreativnost kao imperativ ne samo u njenom radu, već u celokupnoj dizajnerkoj profesiji. Smatra da se jedino na taj način dizajneri mogu izdvojiti i uraditi nešto što će imati dizajnersku vrednost. “Najbitnije je da dizajneri neguju ono unutrašnje biće u sebi, jer ćemo jedino tako raditi ono što zaista jesmo i što će nas razlikovati od drugih“.

slike 5 Dizajnerski profil: Ana Trošić Trajković
Kada smo je pitali kako bi definisala svoj dizajnerski rad, opisala ga je kao pastelni minimalizam koji pretenduje da pređe u ekspresionizam. “Volim geometriju i geometrijske oblike i često se igram sa njima dok dizajniram. Pored geometrije, važan segment mog dizajna su i boje, po kojima sam već i prepoznatljiva na našem tržištu. To su najčešće pastelni tonovi sa pokojim fluo elementom koji ubacim kako bi uneo dinamiku i pojačao čitav koloristički ton modela“.

slike 2 1 Dizajnerski profil: Ana Trošić Trajković slike 5 1 Dizajnerski profil: Ana Trošić Trajković