Raskoš i luksuz opšta su mesta u domovima poznatih ličnosti, ali je samo u nekima moguće naći njihov lični pečat. Zato smo odabrali pet dnevnih soba koje ne samo što se mogu povezati sa imenima vlasnika već mogu i da vas inspirišu ponuđenim dizajnerskim rešenjima.

Kratak obilazak dovoljan je da zaključite da kuća Rejčel Bilson (Rachel Bilson) dosta na nju podseća. Zastupljena je mešavina modernog i ranč stila, a dnevna soba osvaja spojem devojačke razigranosti, boemske atmosfere i nenametljivih dizajniranih komada.

Rachel Bilson Dnevne sobe poznatih kao inspiracija

Rejčel Bilson

Velelepno imanje u Ojaiju u Kaliforniji, koje je nekad pripadalo glumici Riz Viderspun (Reese Witherspoon), podjednako opčinjava arhitekturom i ambijentom. Obeležja španske kolonijalne arhitekture poput gipsanih zidova i drvenog plafona sa gredama daju prostoru toplinu koju bi svaki dom trebalo da ima.

Reese Witherspoon Dnevne sobe poznatih kao inspiracija

Riz Viderspun

Nekadašnji dom dizajnera Nejta Berkusa (Nate Berkus) uspešan je spoj vintage i modernog stila. Dnevna soba deluje muževno, sveže, uz ne previše boja, ali zanimljivo zahvaljujući različitim i smelim komadima.

Nate Berkus Dnevne sobe poznatih kao inspiracija

Nejt Berkus

Za razliku od mnogih drugih glumaca čije kuće imaju dvocifreni broj spavaćih soba, Vinsent Kartajzer (Vincent Kartheiser), popularni Pit Kempbel (Pete Campbell) iz serije “Mad Men” se odlučio za skromniju varijantu, ali je ipak uspeo da u malom prostoru postigne sofisticiran izgled. Centralna prostorija uz svedene detalje, otoman i svetski poznatu Eames Lounge Chair izgleda prijateljski i udobno, a u isto vreme zanimljivo.

Vincent Kartheiser Dnevne sobe poznatih kao inspiracija

Vinsent Kartajzer

Imanje koje pripada paru Brejdi–Bundšen (Tom Brady, Gisele Bündchen) u potpunosti je magično, ali sa razlogom vredi izdvojiti lođu koja, iako se nalazi napolju, zaslužuje da bude svrstana među najlepše dnevne sobe poznatih ličnosti. Udoban nameštaj, kamin, biljke i velika vrata sa staklenim oknima čine ovaj prostor savršenim mestom za odmor.

Tom Brady Gisele Bündchen Dnevne sobe poznatih kao inspiracija

Tom Brejdi i Žizel Bundšen

Izvor fotografija: casasugar.com


Vesna Marić ima pregršt razloga da veruje da je u prošlom životu bila mačka: kotrljavo R, dečiju radoznalost, sindrom “noćno ludilo”, sposobnost da se uvek dočeka na noge, obaveznu dnevnu dremku, pa čak i kandže. Zato se uvek nasmeje kada je neko nazove kučkom. I, kao što je rekla Colette: “Ne postoje obične mačke”.

 

Comments