Mesto gde možeš upoznati stručnjaka za hranu, ljubtelja brze vožnje, romantika o kome si maštaš otkako si raskinula sa onim bezosećajnim tipom… ili pak  jednog po ukusu za one night stand. I na sve to što možeš da ga uhodiš (a da on to čak i ne zna) zumiraš njegove fotke, čitaš laskav opis koji je stavio o sebi, možeš da se spojiš sa njim uz samo jedan ,,swipe right“! Takođe možeš i da mu jasno staviš do znanja da nije tvoj tip, niti vredan tvoje pažnje tako što ćes svajpovati u kontra smeru.

Naravno, ako se i ti njemu dopadneš, (nakon što je analizirao tvoje najbolje fotke koje si stavila nakon dvočasovnog konsultovanja sa najboljim drugaricama) počinje muvanje. Da, naravno da govorim o Tinderu. Mesto koje može da posluži kao uteha posle dugogodišnje veze, kao pomoć za neprospavanu noć, aplikacija koju posećuješ samo kad ti fali dnevna doza samopouzdanja… ili očajnički poziv za seks. Definicije su brojne ali i različite, u zavisnosti od našeg psihičkog stanja.

Retko kad podležem online dating-u bilo da je reč o aplikacijama ove vrste, ili Instagram skrivena lajkovanja (koja naravno ti tako tumačiš)… Ali, svakako da sam imala trenutke gde mi lajk od insta lepotana nabaci osmeh na lice, još ako ima puno folovera – pa to se pretvori u kez, pa ako si još besposlena i u bedaku, razmišljaš o njemu danima, da li da mu pišeš, ili da lajkuješ fotku koju je objavio pre par dana, čisto da zna da si namenski ušla na njegov profil – opcije su razne, (but stay cool girl).

Međutim, kad me prođe ta, nazovimo je emotivna kriza, zanemarim sve te online tipove. Iako jako verujem u moć interneta u svim segmentima života – u ovoj ljubavnoj sam nešto skeptična – za to zaljubljivanje samo na osnovu slika i opisa i idealizovanja tipova i veza. Nikad nisam bila sa nekim koga sam upoznala preko aplikacija, ali mi je sasvim u redu,  čak i olakšavajuće da se upoznavanje nastavi kuckajući.

Provlačilo bi mi se kroz glavu da li taj moj Tinder izabranik  (ili više njih) ima još neku devojku sa kojom se tako nežno dopisuje, da li laže, da li je profil pravi, da li to znači da ne može da pronađe devojku bez interneta?! Sada vam je jasno zašto Tinder nije za mene…

U njegovu odbranu, imam dosta drugarica koje su našle super momke (upoznala sam ih naravno) upravo zahvaljujući Tinderu. Tako da devojke, ima nade, nisu svi profili izmišljeni niti momci prevaranti na Tinderu, samo se naoružajte strpljenjem i nemojte da idealizujete na prvu loptu!

Pročitajte još i ovo:

Verujete li u prijateljstvo na Fejsbuku? (BLOG)

Znaci da je tvoj prijatelj “fejk”

Razlozi zbog kojih treba da preispitaš šta govoriš prijateljicama o svojoj vezi

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

fotografija: www.instagram.com

Ana Filipović

 

Comments