5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

“Ubi me ova insomnija. Znači, do tamo četiri-pet, teorije nema da zaspim, jbt, i to već nedeljama tako….”

Ma nije valjda?! A čekaj da vidimo zašto je to tako.

Zamislite se, da li ste se možda zagubili negde na putu unutar začaranog kruga, u kome sreća pruža višak energije, a istovremeno višak energije olakšava učestvovanje u raznim aktivnostima, koje, zapravo, povećavaju sreću? Da li ste znali da vam raste samopouzdanje kada imate višak energije? Donesite odluku koja je jako bitna za vaše zdravlje. Odlučite da se pozabavite psihičkim i fizičkim svojstvima energije. I uvek zapamtite da ta sreća, koja vam naizgled deluje kao težak i nedostižan cilj, zapravo zavisi od tih najprostijih navika.

Radi se o milionima ljudi koji se bore sa lošim snom i nesanicom, i ne uspevaju da spavaju preporučenih osam sati noću. Jedno istraživanje pokazalo je da je jedan sat sna duže u toku noći doprinelo sreći neke osobe više nego povišica od 60 hiljada dolara. Danas, prosečna odrasla osoba spava samo sedam sati tokom radne nedelje i osam sati preko vikenda, što je 20 odsto manje nego početkom 20. veka. Nedostatak sna slabi imuni sistem, usporava metabolizam, slabi memoriju i podstiče gojenje.

Jako je bitno da pred spavanje ne radite ništa što iziskuje pomno razmišljanje. Uradite nekoliko vežbi istezanja pred spavanje. Takođe se preporučuje da soba u kojoj spavate bude hladnjikava. Nakon izlaska iz kupatila, prigušite sva svetla. To je jako važno, jer svetlost zbunjuje telesni ritam. Čak i svetlost najmanjeg budilnika može promeniti ciklus spavanja, a danas je ovde oko nas kao u laboratoriji ludog naučnika. Naši telefoni, pejdžeri, računari, produžni kablovi – sve trepće i svetli.

Ove male promene sigurno će nam pomoći da zaspimo. Ako vam se dešava da se budite usred noći i da ne možete ponovo da zaspite, probajte ovo. Udahnite duboko i polako. Ako vas muče obaveze koje vam struje kroz glavu brzinom svetlosti, zapišite ih. Biće vam lakše kada problem stavite na papir i rasteretićete svoje misli. Istraživanja su dokazala da ako nam premalo krvi dopire do nogu, ostajemo budni. Zato obujte čarape kada krenete da spavate. Za spavanje se spremite malo pre samog odlaska u krevet.

Poklonite svom organizmu bolji san i bićete zadivljeni rezultatima. Ujutru ćete biti energičniji i veseliji. Nećete više osećati čuvenu potrebu za popodnevnom dremkom, niti mučninu. Ustajanje iz kreveta više neće biti teško, biće vam mnogo lepše da se prirodno probudite na vreme nego uz trzaj, zvukom budilnika.


Sofija Soković je hiperaktivna, radoznala, nestrpljiva. Voli putovanja, neobične i korisne stvari, optimistične i zanimljive ljude. Veliki je obožavalac mode, Italije, putovanja i psiholoških knjiga. U stalnoj je potrazi za inovativnostima u svakom pogledu. Omiljeni citat: “Hope for a miricle, but never depend on one. And make them wounder why are you still smiling”.

Editors choice