Kada gubite sve, vidite koliko toga vam je ostalo 

Nikada ne gubite sve – na kraju, uvek vam ostane nekoliko osnovnih vrlina i najčvšrćih odnosa. Na kraju se ispostavi da ste stigli mnogo dalje kroz gubitak i da ste dobili grumenje čistog zlata, ispirajući nepotrebno blato. 

Dobijate priliku da sve obnovite iz temelja 

I to činite orijentišući se u odnosu na ono prečišćeno grumenje zlata – shvatate šta je zaista, suštinski i životno važno i usmeravate i gradite svoj život prema tome. 

Zbližavate se sa ljudima koji su zaista važni 

Malo je onih koji su zaista važni u vašem životu, a kad dođu teški trenuci, oni su vam još bliži i još važniji. Ili otkrivate da vam neki bliski nisu toliko važni, a njihovo mesto zauzimaju ljudi koji vam postaju bliski, jer su važni i jer su tu za vas. 

Učite da se zalažete za sebe

Ko će stati na vašu stranu i zauzeti se za vas, ako to ne činite sami? Kada morate da se zauzmete za sebe, otkrivate nove životne veštine. 

Osećate veću zahvalnost nego što ste je imali u dobra vremena

Posle perioda borbe, naučite da cenite dobra vremena, kao i ona loša, koja su vas dovela dotle gde ste sada. Mudriji ste, snažniji, spremniji i – zahvalni. I znate da vam to što ste postali niko i ništa ne može oduzeti. 

Naslovna fotografija: instagram.com/pepamack

Brankica Milošević 

 

Comments