Približava se dodela Oskara, najglamurozniji Holivudski događaj. U periodu kada se približava dodela ovih prestižnih nagrada, filmovi su pod fokusom pažnje javnosti više no ikad.

U iščekivanju te uzbudljive neprospavane noći, kada ćemo pratiti šta je ko rekao, ali i obukao, skrećemo vam pažnju na neke od filmova koji su najozbiljniji kandidati za Oskara.

“The Imitation Game”

The imitation Game Dodela Oskara: Koji će filmovi trijumfovati

Kira Najtli i Benedikt Kamberbeč bili su srećnici koji su imali prilike da igraju u sjajnom filmu o matematičaru Alanu Tjuringu, a moguće je da će im on doneti nominacije za najboljeg glumca i glumicu. Pored toga, ovaj film pretenduje i da bude nominovan za najbolji scenario, fotografiju i reditelja.

“Selma”

Selma Dodela Oskara: Koji će filmovi trijumfovati

Ne znamo da li je na to uticala aktuelna politička situacija u Americi, ali ovaj film koji se bavi borbom Afromaerikanaca za glasačko pravo privukao je mnogo pažnje, i predviđaju mu se nominacije za najbolje glumce, kao i nominacije za reditelja, fotografiju i scenario.

“Birdman”

Birdman Dodela Oskara: Koji će filmovi trijumfovati

Smatra se da iste laskave nominacije kao i “Selma” može da ponese i ovaj brodvejski spektakl.

“The Theory of Everything”

the.theory.of .everything.wedding Dodela Oskara: Koji će filmovi trijumfovati

Ovaj film je jedan od ozbiljnih kandidata za oskara, a on iznosi priču o jednom geniju koji je naš savremenik – Stivenu Hokingu.

“Into the Woods”

Into the woods Dodela Oskara: Koji će filmovi trijumfovati

Ovaj film je još jedna adaptacija Brodvejskog mjuzikla, koji obuhvata priče o Pepeljugi, Crvenkapi, i još nekoliko popularnih bajki na kojima smo odrastali. Predviđa se da će poneti najmanje 6 nominacija za oskara.

“Interstelar”

Interstellar 2 Dodela Oskara: Koji će filmovi trijumfovati

Ovaj film koji je aktuelan i u domaćim bioskopima može da donese još jednu nagradu prošlogodišnjem oskarovcu, Metjuu Mekonahiju, a predviđaju mu još bar 4 nominacije.

Pozivamo vas da pogledate ove filmove i prenesete nam svoja predviđanja.

Pogledajte i predviđanja glumica koje bi mogle osvojiti Oskara, ovde.

Jasna Stanić

Comments