Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Svečana ceremonija dodele Zlatnih globusa koja se već sedamdeset godina tradicionalno održava u Holivudu i predstavlja jedan od najvažnijih događaja u filmskoj i televizijskoj industriji, i ovog januara okupila je holivudski džet-set i privukla brojne ljubitelje filma ali i mode. Svečanu dodelu Zlatnog globusa svake godine organizuje udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu, a nagrada je pored Emi nagrade i Oskara jedna od najvažnijih u Holivudu.

Domaćini događaja bili su Tina Fej (Tina Fey) i Ejmi (Amy Poehler), a najveće iznenađenje večeri bila je drama “Argo” koja je osvojila dve prestižne nagrade u kategorijama za najbolju dramu i najboljeg reditelja na ovogodišnjoj cermoniji “Zlatnog globusa”- Ben Afleka (Ben Affleck).

slika 1 Dodela Zlatnih globusa

Ben Aflek - dobitnik Zlatnog globusa za najboljeg reditelja

Mjuzikl “Jadnici” (Les Misérables) osvojio je priznanje za najbolju komediju, a nagrade su preuzeli glavni glumac Hju Džekmen (Hugh Jackman) koji je takođe proglašen i za najboljeg glumca u kategoriji komedija/mjuzikl i En Hatavej (Anne Hathaway) koja je dobila nagradu za najbolju sporednu ulogu. U istoj kategoriji za najboljeg muškog glumca proglašen je Kristof Valc (Christoph Waltz) za ostvarenje u filmu Đangova osveta (Django Unchained).

slika 216 Dodela Zlatnih globusa

En Hatavej kao ponosna dobitnica nagrade

Nagrada za najboljeg glumca u drami za ulogu u filmu “Linkoln” (Lincoln) Stivena Spilberga (Steven Spielberg) otišla je u ruke Danijela Dej-Luisa (Daniel Day-Lewis), a Zlatni globus za najbolji glumicu u drami pripao je Džesiki Čestejn (Jessica Chastain) za ulogu u filmu “Zero Dark Thirty” rediteljke Ketrin Biglou (Kathryn Bigelow).

slika 3 Dodela Zlatnih globusa

Najbolja glumica

Za najbolji scenario nagrađen je Kventin Tarantino (Quentin Tarantino) za film “Đangova osveta” (Django Unchained), a za najbolju komediju/mjuzikl film “Jadnici” Toma Hupera (Tom Hooper). U kategoriji za najbolju glumicu u komediji/mjuziklu trijumfovala je Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence) za ulogu u filmu “Happiness Therapy”. Nagrada za najbolji strani film uručena je austrijskom reditelju Mihaelu Hanekenu (Mihael Haneke) za film “Amour”.

I ove godine bilo je iznenađenja, a neke nove zvezde u svojim rukama drže budućnost filmske industrije.


Danica Svorcan je bloger, modni ilustrator i večiti optimista koji sreću traži samo u osmehu, pogledu i rečima. Voli život, ljude, snove, nadanja i navike. Od problema se brani samo osmehom jer veruje da samo tako i porazi postaju pobede. Veruje u slučajnost, ali isto tako veruje i da je život najbolji režiser. Životni moto: “Kada je život lep i onaj glasić vam kaže, ovo ne može dugo da traje, recite sebi, možda će biti jos bolje!”

Editors choice