Preksinoć su, po 71. put dodeljene nagrade BAFTA, koje dodeljuje Britanska filmska akademija. Među nagrađenim filmovima i umetnicima našli su se i filmovi koji će biti prikazivani u našim bioskopima, u distribuciji Taramount filma.

Najmračniji čas Dodeljene BAFTA nagrade

Tumačeći lik Vinstona Čerčila u filmu “Najmračniji čas”(Darkest Hour), Geri Oldman je dobio ovu prestižnu nagradu za najboljeg glumca u glavnoj ulozi.
“Najmračniji čas” je istorijska drama čija radnja počinje uoči Drugog svetskog rata, kada Čerčil samo nekoliko dana nakon što je imenovan za premijera Ujedinjenog Kraljevstva, mora da se suoči sa jednom od svojih najturbulentnijih i najvažnijih odluka.Ovo filmsko ostvarenje nagrađeno je i za najbolju masku, šminku i frizuru.

Film koji će u distribuciji Taramount filma biti prikazan našoj publici samo u okviru ovogodišnjeg FESTA, “Fantomska nit” (Phantom Thread) odneo je nagradu za najbolji kostim.
Radnja filma smeštena je u London pedesetih godina prošlog veka. Rejnolds Vudkok (Danijel Dej – Luis) je renomirani modni kreator, čije haljine obožavaju najstilizovanije dame tog vremena. On živi veoma neobičnim životom u kome uživa sav konfor. Ali mir na koji je navikao poremetiće mlada žena čelične volje, po imenu Alma, koja će ubrzo postati njegova muza i ljubavnica

Fantomska nit Dodeljene BAFTA nagrade

Najbolji animirani film po mišljenju Britanske akademije je “Koko” (Coco), koji se još uvek prikazuje u našim bioskopima, sinhronizovan na naš jezik.
KOKO je magična priča koja nam dolazi iz studija Dizni i na najlepši način, pun živih boja i zvukova, povezuje naš svet i svet naših predaka, govoreći o ljubavi i vezama članova porodice

COCO RGB c290 222b.pub16n.1034 Dodeljene BAFTA nagrade

BAFTA nagrada za najboljeg mladog glumca dodeljena je Danijelu Kaluji za ulogu u psihološkom trileru Beži! (Get out), koji se u našim bioskopima prikazivao u maju prošle godine.

Beži Dodeljene BAFTA nagrade

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Comments