Kao i svake godine, Movem Fashion, franšizni partner HUGO BOSS-a, organizuje izbor za one dame koje su obeležile prethodnu godinu, kao i mnoge druge. Priznajemo, ovaj izbor je sve teži. Priznajemo, takođe, i da je krajnje pristrastan i subjektivan.

Žene heroji 2016 foto2 Dodeljene nagrade Žene heroji

U trenutku kada se naša realnost valorizuje kroz prizmu raznih rijalitija, vrednosti urušavaju pred našim rezigniranim pogledima, a svaki postupak, koji iza sebe nema samopromociju najniže vrste, biva diskreditovan i omalovažen, u momentu kada su sva pitanja povezana s svakodnevicom bivaju ostavljena za neko bolje sutra, neverovatan je broj onih dama među nama koje se trude da svojim likom i delom sve navedeno opovrgnu. I to im polazi za rukom. Tako da svake godine bivamo suočeni za sve težim i težim izborom onih koje ćemo apostrofirati.

Prema pravilu, sve one su uvek toliko skromne i zbunjene činjenicom da ih je neko primetio. Tako, takođe, ne vide u svojim postupcima ništa neobično i uglavnom se izvinjavaju zbog toga što smatraju da to zbog čega ih mi nagrađujemo spada u ono što se podrazumeva. I, zaista, teško ih je razuveriti u tome.

U trenutku već hronične apatije i potpunom nedostatku orijentira one su, ipak, onaj tračak vere da nada, možda, postoji.

Stella Karl Ćosić radionica Dodeljene nagrade Žene heroji

Stella Karl Ćosić radionica 3 Dodeljene nagrade Žene heroji

Nažalost, trenutak kada se svi mi setimo one druge, značajnije, produktivnije i kreativnije polovine čovečanstva, uglavnom se dešava jedanput godišnje, na 8. mart, Međunarodni dan žena. Mi vas podsećamo da ostaje još 364 dana godišnje ili ponekad, kao ove godine, svih 365. Učinite nešto, makar malo, da se i tih ostalih dana u godini ta druga polovina čovečanstva čiji dan-danas obeležavamo, oseti posebno.

ŽENE HEROJI :

1. Ana Dabović, košarkašica

2. Marina Maljković, selektor ženske košarkaške reprezentacije

3. Branislava Gajić Stanojević, Infostud

4. dr Dragana Vujić, načelnik odeljenja za transplataciju koštane srži Institut Majka i dete

5. Jelena Đokić, glumica

6. Jasna Dimitrijević, Kolarčeva zadužbina

7. Maja Lalić, Mikser

8. dr Snežana Jovanović Srzentić, Institut za transfuziju krvi

9. Radojka Nikolić, glavna i odgovorna urednica “Magazin Biznis” i “Ekonometar”

Ana Dabović foto 2 Dodeljene nagrade Žene heroji

Ana Dabović nagrada Dodeljene nagrade Žene heroji

Stella Karl Ćosić 2 Dodeljene nagrade Žene heroji

Vaš

HUGO BOSS i Movem Fashion

Comments