Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz i smart vozila u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini u saradnji sa Daimlerom na NAVAK stazi u Subotištu organizovala jedinstven događaju pod nazivom Star Experience “Remek-dela” od 02-04. oktobra. Posebno za ovu priliku bio je izložen sportski model Mercedes-AMG GT u svom priprodnom okruzenju na trkačkom poligonu.

Svi učesnici treninga mogli su da uživaju u uzbudljivoj vožnji najnovijih i najatraktivniji Mercedes-Benz modela kroz četiri specijalno pripremljena segmenta:

Intelligent drive” – Instruktori Mercedes-Benz Trening centra iz Srbije i vozačke akademije iz Nemačke predstavili su najinteligentniju E-Klasu koja je besprekorno kočila iza zaustavljenih vozila, izbegavala poprečni promet, pešake i sve drugo joj se našlo na putu. Klijenti su kroz specifične situacije u vožnji upoznali najnovije funkcije Mercedes-Benz Intelligent Drive sistema. (Active Brake Assist, Drive Pilot, Pedestian Safety, Remote Park Pilot)

Star Experience 2016 1 Događaj za sve ljubitelje Mercedes Benz automobila

Agility” – test vožnja sportskih modela na stazi uz instruktore koji su savetima doprineli uzbudljivoj, dinamičnoj i bezbednoj vožnji uključivala je Mercedes-Benz AMG GT S, C63 S AMG koji raspolažu sa 509 KS, najnovije “baby” AMG predstavnike u obliku C43 AMG 4-MATIC, C43 AMG Coupe i SLC43 AMG sa 367 ks. Naravno, u koloni se našao i neizbežni A45 AMG. Posebnu pažnju tokom ovog segmenta privukao je Mercedes-AMG GT S, drugi automobil posle legendarnog SLS AMG modela koji je u potpunosti razvijen u AMG diviziji.

Star Experience 2016 2750 Događaj za sve ljubitelje Mercedes Benz automobila

Safety parcour” – posebno osmišljeni poligoni za simulaciju iznenadnog kočenja i izbegavanja prepreka na putu uz demonstraciju Mercedes-Benz sistema za asistenciju u novoj E-Klasi i C-Klasi Coupe.

On Road“– Ništa manje impresivna je bila i postavka automobila na ovom segmentu; SL400, S500 Cabriolet, S500 Coupe, E220d i V250 Exclusive. Vozači su bili u prilici da upoznaju vozila i da isprobaju napredne sisteme bezbednosti i asistencije na otvorenom putu.

Po prvi put na našem tržištu, posebno za ovu priliku izložen je interaktivni smart kutak gde su se našli najnoviji smart modeli i to u i verziji kućnog tunera Brabusa. Na ovom dodatnom poligonu mogli su se dočarati okretnost ovog malog gradskog automobila velikih mogućnosti.

Comments