Dugo iščekivani dokumentarac “Marli” (Marley) o životu legende regea Boba Marlija (Bob Marley), britanskog reditelja i oskarovca Kevina Mekdonalda (Kevin Macdonald) u novembru će biti prikazan i u Beogradu!

Nakon publike Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, uvid u neobičnan i tajanstven život muzičkog velikana Roberta Nesta Marlija, poznatijeg kao Bob Marli, imaće i gledaoci filmskog festivala “Slobodna zona” koji će se od 2. do 7. novembra održati u Dvorani Kuturnog centra Beograda i Domu omladine.

Slavni reditelj Kevin Mekdonald ovim impresivnim dokumentarcem podigao je spomenik čuvenom muzičaru, a u filmu koristi do sada neobjavljene arhivske snimke sa njegovih koncertnih nastupa, intervjue sa Marlijevim prijateljima, saradnicima i kolegama muzičarima, kao i članovima porodice. Posebno mesto u filmu zauzima i pokušaj atentata na poznatog muzičara, kao i njegovi poslednji dani u bolnici.

marley movie poster Dokumentarac Marli i u Beogradu

Dokumentarac o životu legende regea Boba Marlija

Bobu Marliju, sinu britanskog oficira i Jamajčanke, muzika je bila način za bekstvo iz bede, a danas je on za milione ljude širom sveta – mit, simbol mira, ljubavi i revolucije duha i njenog krika protiv zla i nepravde.

Muziku koju je Marli stvarao karakteriše posebna mistika i neponovljiva energija. Ovaj čarobnjak na gitari je proslavio rege muziku u svetu, a njegove pesme postale su klasika tog muzičkog žanra.

Comments