#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Makeup proizvodi koji su nam neophodni ove zime!

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Već dugo uzimam zdravo za gotovo da su žene jači pol, u onom smislu koji obuhvata sve osim mišića. A ipak me iznenađuje kad osetim šta to konkretno znači. Za nas, za muškarce, za ravnotežu između ženske i muške energije.

Volim da se družim sa muškarcima. Oni pametni umeju da na veoma zabavan način pariraju mojoj potrebi da se zezam, na svoj i njihov račun – za dobru burlesku potrebno je nekoliko oštrica britkog uma, koje se sudaraju u izazovu, bacajući varnice apsurda, puštajući svojim ubodima umesto krvi suze smeha.

Moji muški prijatelji i drugari povremeno sarađuju sa mnom u kreiranju burleski i odlično se provodimo.

Samo, obično sam ja jedina žena u društvu nekoliko muškaraca, koji svim svojim oštricama pariraju jednoj mojoj i to je toliko ravnopravna borba duha, da mogu da se razmahnem koliko god mogu, bez straha da ću nekog povrediti i da, inspirisana njihovim izazovima, okrenem svoju oštricu i zarijem je u sebe, onako kako se oni ne bi usudili – jer su ipak fini momci i džentlmeni. Jednako se plače od smeha, ko god poentirao, ali nema boljeg zezanja nego na sopstveni račun.

Tako ja igram u toj predstavi. Praćena i podsticana humorom udružene muške pameti.

I tako sam se nedavno provodila sa dvojicom drugara, uz lupetanje i blesavljenje i povremene burleskne uzlete, kad je došla još jedna žena.

Atmosfera se promenila. Odjednom više nisam osećala toliku naklonost prema prisutnim muškarcima, a osećala sam vezu sa tom ženom, iako mi nije bliska. Samo poznanica. Opušteno ćaskanje i zadirkivanje se nastavilo u nešto izmenjenom tonu, što me sve vreme kopkalo, dok mi nije sinulo.

Nas dve, naspram dvojice muškaraca, prosto smo bile u većini.

Dominantne. Odjednom su se pojavile teme na koje su se muškarci mrštili i gutali primedbe, obuzdani potrebom da se kulturno ponašaju i uvaže žene. Nekako smo bile u prednosti, ravnoteža se poremetila i jin je prevagnuo. Jang je škrgutao zubima sa osmehom na licu.

Strong empowered women Dominacija ženske energije

Žene dominiraju

Kad sam objavila svoj uvid, iznenađeno shvatanje se pojavilo na svim licima. Odmah su razumeli šta pričam.

Muškarci su izjavili da su i samo u mom prisustvu bili jedva ravnopravni i da je dolazak još jedne žene potpuno prevagnuo ka ženskoj dominaciji.

A kad sam im rekla šta sam im pročitala sa lica, kako su grizli jezike i gutali komentare, rekli su da nisu ludi da se suprotstavljaju ženama u većini i da je mnogo pametnije oćutati i otrpeti.

I to je samo jedna slika iz realnosti i to zabavne i opuštene realnosti, koja ništa ni od koga ne zahteva, u kojoj su akteri prijateljski nastrojeni i blagonakloni jedni prema drugima.

Kad prenesem ova zapažanja na odnos jedan prema jedan – jedan muškarac naspram jedne žene, jin i jang u živom, zahtevnom i promenljivom odnosu muške i ženske energije koja treba da se harmonizuje, da bi stvari funkcionisale, uviđam koliko je to teško i gotovo nemoguće. Jer nije ravnopravno. Ženska energija dominira, a muška se brani pred tom dominacijom zatvaranjem, odsecanjem i povlačenjem.

Prijateljstvo, blagonaklonost i poverenje jedini su mostovi kojima ljubav može da poveže i uskladi ove dve žive sile, tako da deluju zajednički i konstruktivno. I oni su dovoljni.

Uz mnogo mudrosti i svesti.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

 

Editors choice