Čin prvi – Šifra: Mlađe slađe

Ona ima 32, on 25. Kako da uđu u vezu, kada on ima stav da hoće da luduje i plaši se braka, a ona i dalje ne želi da se uda, ali želi njega?

Odakle početi? Ova tema je toliko široka, da o njoj mogu pisati do sutra, i opet neću moći da kažem sve što mi je na pameti. Zato cu je upro(pa)stiti kako bismo što lakše došli do zaključka.

Krenimo od njega. U njegovim godinama je njegov otac, a najverovatnije i deda, i pradeda, i ostala muška linija porodice već bila u braku i sa bar jednim detetom iza sebe, tako da ću pretpostaviti da postoji kod njega pritisak kod kuće da se oženi. Sa druge strane, u skladu sa našom “tradicijom”, devojka tvojih godina je već odavno trebalo da bude udata i da ima već koje dete. Samim tim, nije ni čudo što on misli o tebi kao o devojci koja želi da se skrasi i uda. Sa druge strane, njega muči to da se nije “iživeo”. To dolazi najčešće iz dva razloga. Prvi je taj da je bio u nekoj dužoj vezi, ili u nekoliko takvih, i da sada žudi da proba više, da bude sa što više devojaka kako bi mogao da kaže za sebe da je iskusan, ili šta već. Najčešće da bi mogao da se meri sa svojim drugovima koji su izmenjali mnogo devojaka. A momci tog tipa, kao ti drugovi, su upravo druga grupa momaka koja želi da i dalje luduje jer im se sviđa takav način života i ne žele da ga prekinu. Ti bolje znaš kojoj od ove dve grupe pripada tvoj dragi. Sa druge strane, ne razumem zašto ga puštaš da bude u nedoumici? Ako mu budeš rekla da razlog za vezu sa njim nije brak, verujem da će on shvatiti to, i da će odlučiti lako da li da bude sa tobom ili ne. Ono što je verovatna situacija je i to da on misli da bi ti trebalo da se udaš (iz gorenavedenih razloga), pa samim tim ne vidi sebe kao nekog sa kim bi trebalo da budeš u vezi, jer on nije spreman za brak, pa ne želi da ti oduzima vreme. Kako god bilo, jedan najiskreniji razgovor može rešiti sve problem koje imate trenutno. Karte na sto, vidite što ko želi od onog drugog, i ako ništa drugo, znaćete na čemu ste.

Čin drugi – Šifra: Čekala sam čekala

Njih dvoje su bili zajedno, a onda se ona vratila kući u svoj grad. Sve je delovalo idealno. Kada mu je sutradan poslala poruku, nije odgovorio nekoliko dana, a onda je odgovorio u fazonu: “Hajde da ti odgovorim”, i samo je rekao da ce biti zauzet neko vreme zbog posla. Ona mu odgovara odmah na poruku, pita neko trivijalno pitanje, i od tog trena od njega nema ni traga ni glasa. Nisu klinci, oboje su prebacili 25 godina. Da li je moguće da on koristi klinačke fore i “udara joj čežnju”?

Jesi li čula za izreku “Daleko od očiju, daleko od srca”? Baš iz tog razloga 99% veza na daljinu ne uspeva. Ne kažem ti da i tvoja neće, ali šanse za to su velike. Razloga za to ima koliko hoćeš.

Prvo, kada ste se smuvali, sve je bilo super, već sutradan njega nema. Posle nekoliko dana, on se jedva nakanio da odgovori na poruku. I to da ti kaže da ga neće biti. I onda nestane istog trena. Zamisli scenario da ima devojku. Ukoliko ste “bežali” od ljudi kada ste bili zajedno, išli na mesta koja nisu baš prometna, to je znak broj jedan da on već ima neku, i da si mu ti bila usputni užitak. Onda, ne javlja se danima. Ako je uz to bio i nedostupan, definitivno ima drugu karticu, a tebi se javio kada je bio potpuno sam, i konačno rešio da ti se javi. Ako samo nije odgovarao, to je već druga priča. I njegova napomena da ga neće biti zvuči kao da kupuje sebi vreme. Sa kim provodi sve to vreme?

A onda, sa druge strane, možda je dečko bio potpuno iskren. Možda mu se mnogo sviđaš, ali ga brine daljina, pa se zato nije javio. Ima dosta posla, jer radi po ceo dan, i nema vremena da se javi. Čak i kada ima slobodnog vremena, koristi ga da se naspava jer je preumoran od posla. Hteo je da bude fer prema tebi i rekao ti da ne može da ti se javlja jer radi. Dve strane iste medalje. Šta misliš, koja je tvoja? Ja tipujem na obe. Mislim da si mu se stvarno dopala, čim je bio sa tobom, kao što mislim da ima nešto što ga sprečava da bude sa tobom na duže staze. Da li je to daljina, posao, ili druga devojka, ne znam. Uglavnom, mislim da te želi, ali da ne može iz nekog razloga da bude sa tobom. Ono što me brine je njegova kupovina vremena. Ili samo želi da te ne povredi i zato se udaljava od tebe ovako, ili ima drugu pa ne može da bude sa tobom zbog nje, ili jednostavno kupuje sebi vreme kako bi rešio problem koji ga muči, ili ga brine samo ta daljina između vas dvoje. Ima mnogo ako-onda delova. I baš zbog toga mislim da ima neki problem koji pokušava da sam reši, a do tada ćeš živeti u neznanju ako se ne pokreneš. Jer čisto sumnjam da ti “udara čežnju”. Danas dajem samo jedan savet – pričaj sa njim potpuno iskreno. I sad se pitaš kako, jer se on ne javlja. Sedneš na bus, i odeš opet do njega. Na taj način ćeš najbolje znati na čemu si sa njim, jer se možete videti, i raščistiti sve nedoumice. Sve ovo stoji ako si se baš baš baš zagrejala za njega. Ukoliko nisi, osvrni se oko sebe, siguran sam da postoji neki momak kome se sviđaš.

I ne zaboravite, ordinacija dr LoveMaker-a nalazi se na ovoj adresi. Čekam vas!

Vaš,

dr LoveMaker

Comments