Njoj je 16, njemu 19. Ona u srednjoj, on na faksu. Oduvek joj je bio idol, onaj savršeni momak o kom je maštala svaka devojka u srednjoj školi. Njoj je mašta postala stvarnost, smuvala se sa njim, ali nije bilo sve kao u snu. Već iste večeri kad su se smuvali pokušao je da je odvede u krevet, kao i drugi put, a onda počeo sa igricama koje vode ka krevetu. Njoj to nije prijalo, prestali su da se viđaju, a magično pitanje je: Kako ga izbaciti iz glave?

Draga moja, ovo je moj savet tebi: Osim ako ne želiš da budeš jedna od onih koje mrze ceo muški rod zato što je prvi sa kim je spavala kreten, beži od njega kao đavo od krsta. Kao što naslov kaže, ovo treba da bude vodič, tako da ću ja prema vodiču objašnjavati kako momci muvaju klinke, a ti ćeš već shvatiti zašto treba da ga se kloniš.

Glava prva – “Ti si baš zrela za svoje godine”: Ovo je prva magična rečenica koju čuje svaka klinka kada je muva neko stariji, naročito kada je taj neko baš onaj ko joj se sviđa. Njoj prija da je shvataju ozbiljno, jer želi da bude pametnija, ozbiljnija i zrelija od svojih vršnjaka. Pošto on zna da ona to želi, predočava joj da se smatra takvom, i već je prva barijera probijena, jer skoro da nema klinke koja ne padne na ovo.

Glava druga – “Ti si veoma pametna”: Druga i još magičnija rečenica. Važi za bilo koji uzrast ženskog pola, mada se na nju najviše lože klinke. I to iz prostog razloga što ih taj stariji momak koji ih muva u stvari muva zato što su pametne i ozbiljne, a ne zato što želi da ih kresne. Ma važi, kako da ne.

Glava treća – “Bolje da ja pitam za savet njegovog najboljeg druga”: Ovo je najčešća i najveća greška. Njegov najbolji drug (u ovom slučaju vaš zajednički drug) zna za tebe, i zna šta on hoće da radi sa tobom, i osim ako ti nije brat rođeni, radiće u njegovu korist. Opravdaće svaki njegov postupak i naći će načina da te ubedi da ti samo treba da se prepustiš njegovom drugu, tj. svojoj velikoj ljubavi, i da neće da boli. Ipak je on iskusan. U nekom filmu sam video pravilo broja tri. Ono glasi da kada ti momak kaže sa koliko je devojaka spavao, taj broj podeliš sa tri, a kada ti to devojka kaže, taj broj pomnožiš sa tri. Možda pravilo ne važi kada malo porastete, ali dok ste u srednjoj školi i na početku faxa, više je nego primenljivo. Tako da, koliko god da je “iskusan”, podeli to sa tri i shvatićeš da je mnogo manje nego što on sam kaže.

Glava četvrta – “Nevina si? Ma, čekaću te ja koliko god treba!”: Ovo je jedna od većih laži koje je ako ne svaki, a ono skoro svaki momak počinio. Da, čekaće te, ali će zato uraditi sve da te odvede u krevet što pre. Reći će sve što želiš da čuješ, uradiće sve što ti se sviđa da mu se što pre daš. A ako malo odugovlačiš, naći će drugu sa kojom će “vežbati matematiku” dok se ti ne rešiš na taj korak. Ima samo dva izuzetka od ovog pravila – ili je mnogo glup, ili te voli svim srcem. A draga moja, rekao bih da u ovom slučaju nema izuzetaka.

Bilo kako bilo, dobar broj devojaka završi sa ovakvima u krevetu. Ako ništa drugo, makar je to škola života. Ali, samo vas molim, kada budete naletale na momke koji vas čitaju kao knjigu i koji vam pričaju sve što želite da čujete, nemojte posle njih da mrzite ceo muški rod, jer muški rod nije kriv zbog toga što ste vi lakomislene. Možda preterujem, ali sam previše puta čuo “svi ste vi isti” rečenicu, koja je posledica ovakvih ili sličnih iskustava.

Za sva dodatna pitanja možete me kontaktirati na drlovemaker@wannabemagazine.com.

Voli vas vaš,

dr LoveMaker

Comments