Upoznali su se preko Facebook-a, viđali se, izlazili, i posle nekog vremena smuvali i ostali u vezi dva meseca. Nakon nekog problema on prestaje da se javlja, a onda opet krenu da se viđaju, ali se to ovog puta pretvorilo u kombinaciju. Posle nekog vremena, ona je shvatila da to ničemu ne vodi, i pokušava da ga preboli pomoću drugih momaka, ali se on stalno vraćao i kvario joj veze. Na kraju je uspela da ga udalji od sebe, ali ne može da se veže ni za koga kao za njega. Šta raditi?

Draga moja, ono što se tebi desilo (makar ova uprošćena verzija) je ono što se desilo mnogima. Da su se upoznali, bili zajedno, iz nekog razloga prekinuli, ušli u kombinaciju, i kada je jedno od njih shvatilo da to ničemu ne vodi, jednostavno prestali da se viđaju. Ti si pokušala da produžiš dalje, on ti je smetao, a znao je da si zaljubljena u njega. Sasvim ispravan postupak je to što si ga udaljila iz života. Sledeći ispravan postupak je da nađeš veselina.

Veselin je konj kog puštaju da “razveseli“ kobilu kod parenja, odnosno da odradi predigru, a onda na nju puštaju rasnog pastuva. I kod ljudi je ovo mnogo česta pojava, da devojke koje izađu iz duge veze često budu kratko sa veselinom, a onda uđu u vezu sa nekim sledećim. Veselin je obično momak kome se ta devojka jako sviđa i koji je jedva dočekao da ona izađe iz prethodne veze, tako da će jedva dočekati da se smuva sa njom. Draga moja, tebi treba neko ovakav, ko će biti tu za tebe, da te zasmejava, da ti bude lepo sa njim u društvu, a za koga si sigurna da ga ne želiš na duže u svom životu. Samo gledaj da to ne bude neko ko je zatreskan u tebe, jer će to na njega ostaviti posledice.

Nakon veselina, sve će ti biti lakše. E sad, sledeći korak je krucijalan – nađi dečka. Ali nikada, i da ponovim, NIKADA, ga ne poredi sa bivšim kog si volela, jer ako to uradiš ni jedan jedini neće biti dobar kao on, niti ćeš nekome dozvoliti da te oduševi i da se zaljubiš u njega, jer ćeš ga uvek smatrati inferiornijim od bivšeg. Dakle, suma sumarum – veselin pa dečko, i bez poređenja, i ući u vezu otvorenog uma, dati šansu nekom novom.

Ordinacija je još uvek na staroj adresi – drlovemaker@wannabemagazine.com. Očekujem vas!

Vaš,

dr Lovemaker

Comments