Prethodne tekstove iz serijala “Dr LoveMaker” pročitajte ovde.

Dragi moji, drage moje, posle dužeg odmora opet smo tu da rešavamo sve vaše ljubavne i slične probleme. S obzirom na to da je za ovo vreme stiglo dosta mailova, odgovorićemo na sve, počevši od najstarijih. I naravno povezanih. Pa da krenemo…

Čin prvi: Bratovljeva verenica

Njegov brat se verio njegovom bivšom devojkom. Kada su zajedno on i njegova bivša flertuju, dodiruju se, između njih postoji seksualna tenzija. On je u dugoj vezi sa devojkom, za koju kaže da je voli, i koja je to primetila, a on je ubeđivao da nije tako. Njegovo pitanje je da li da uđe u kombinaciju sa njom ili ne.

Početkom dvadesetog veka, a verovatno i ranije, običaj je bio da mladog momka ožene, a da i njegov otac i braća spavaju sa njegovom ženom dok on ne poraste malo stariji. Da, to se dešavalo u zemlji Srbiji. Samo se setite Sofke, i sve će vam se kasti samo. Ako ne znate ko je ona, nađite interpretacije iz srednje ili izguglajte. Srećom, sad smo 100 godina kasnije, u takozvanom modernom društvu, tako da se i običaji menjaju.

Normalno je da između tebe i tvoje bivše još postoji nekih iskri, ali s obzirom na to da ju je tvoj brat verio, sad je vreme da to prevaziđete. Koliko sam video iz tvog maila, oboje racionalno razmišljate, osim kad je u pitanju vaša potencijalna veza. Kažeš kako voliš svoju devojku, a opet hoćeš da je prevariš sa devojkom za koju ona zna i sumnjiči te. Ja bih se zapitao da li je stvarno voliš ili si samo proračunat?

Takođe, moraću da se složim sa njom. Od toga stvarno ništa niže ne može, jer postaješ izdajnik najgore vrste – svoje krvi, jer se ložiš na verenicu svog brata. Je l’ ova rečenica zvuči poznato? Ne nekog čoveka koga ne poznaješ, ne komšije, druga, već brata!!! Ne kažem da bi trebalo da juriš verenice navedenih ljudi, već da bih sve to pre razumeo nego ovo. To je čovek koga bi trebalo najviše na svetu da voliš i poštuješ, a ne neko kome ćeš zabiti nož u leđa. Umesto što misliš da mu povališ verenicu, možda bi mogao da razmišljaš o tome da mu otvoriš oči…

Ako misliš da će to ostati tajna – neće! Provaliće vas pre ili kasnije. I šta ćeš onda? Ne utičeš loše na jedan život, već na šest, gde bar četiri od njih razaraš – bratovljev, vaših roditelja i svoje devojke. Da li je seks vredan toga?

Moj najbolji savet – razmišljaj glavom, a ne glavićem!!!

naslovna132 Dr LoveMaker: Porodične afere

Porodične afere - ne, nikako

Čin drugi: Kumovi

Njih dvoje su kumovi, on je osam godina stariji od nje, čuli su se preko Facebooka, onda preko telefona, izašli, on joj konstantno davao gomiletinu komplimenata, uglavnom u vezi sa izgledom, nastavili da se dopisuju, on joj rekao da mu se sviđa i da bi želeo da bude sa njom u vezi, i ugovore novo viđanje. On zatim to otkaže, a onda samo nestane i prestane da se javlja. Ona pita zašto se to događa?

Dok sam čitao tvoj mail, prvo su mi upali u oči komentari koje ti je davao. On se divio tvom telu, a ne tebi kao osobi. Tako da je moja prva misao bila da je hteo da spava sa tobom i ništa više. Međutim, kada je počela priča o vezi, on nestaje, a to mi je samo očvrslo stav. Verovatno je provalio da želiš vezu sa njim, a onda je on odustao od priče da li zbog tvojih godina ili zbog vašeg kumovskog odnosa, ne znam. Verovatno oba.

Stavi se i u njegov položaj. On je dosta stariji od tebe. Tvoji i njegovi ciljevi i razmišljanja su različiti, on od veze traži devojku za brak, ti si isuviše mlada za to. Zatim, tu je i vaš kumovski odnos. On treba da izađe pred tvoje roditelje, tako da se verovatno plaši njihove reakcije, što zbog kumstva, što zbog tvojih godina. Takođe, jedno je imati seks sa klinkom (jer to si ti za njega), a drugo biti u vezi sa njom. Šta će reći njegovi, njegovo društvo, kako će se on osećati? Bila bi to neka vrsta izdaje.

Moj savet je da nađeš nekog drugog, sa manjom razlikom u godinama, i ko nije u tom specifičnom odnosu sa porodicom. Mlada si, lepa, zgodna, pametna, naći ćeš već ti nekog, ne sumnjam u to.

Kao i uvek do sada, adresa je drlovemaker@wannabemagazine.com!

Voli vas vaš omiljeni

dr LoveMaker

Comments