5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Kao i uvek, na svake dve nedelje napravim malo istraživanje o tome šta sve čitamo o vezama i seksu. Obično nađem neki tekst koji malo bliže pojasnim ili kritikujem, ali, ovog puta nešto skroz drugačije. Naime, ovog puta ću vam proslediti neke od zanimljivih stvari na koje sam naišao. Sve je skroz random, nije povezano jedno sa drugim, tako da verujem da ćete naići na neke interesantne stvari. Uživajte.

U prvih nekoliko meseci zabavljanja provodite jednako – ako ne i više – vremena sa prijateljima. Momci često pohrle u vezu, a onda odjednom zavape “Ovo ide prebrzo!” Vi morate da “stiskate kočnicu”.

Ako vam nešto u njegovom stilu života smeta, recite to pre nego što postanete zaista ljuti. Ako mu ne kažete da vam smeta što vodi previše buran noćni život, na kraju ćete se iznervirati i eksplodirati – što ne spada u mudre metode komunikacije. Ovo je povezano sa zvocanjem, koje je po mišljenju muškaraca razlog broj jedan za prekidanje veze. Čak polovina muškaraca navodi ovo kao jedan od najbitnijih razloga za raskid.

Dok sedi na kauču, “skočite” na njega, umesto do njega. Seksi dinamika zahteva malo truda, ali to je pravi način da sačuvate dobru vezu. I mnogo ćete mu draži biti ukoliko zna da ga želite, jer mu to daje osećaj sigurnosti, i tako mu pokazujete da ga i dalje želite kao i na početku.

Malo bezazlene ljubomore održava plamen strasti. Povremeno mu uz osmeh ispričajte kako ste otkačile nekog udvarača.

Veruje se da gubimo po 7,000 nervnih ćelija dnevno. Dobra vest je da redovan seks pomaže stvaranju novih. Studije na životinjama sugerišu da seks stimuliše rast moždanih ćelija u hipokampusu, delu mozga odgovornim za memoriju i učenje. Faktori poput stresa i depresije sužavaju ovaj deo mozga, ali vežbanje i seks vraćaju proces unazad. Postoje dokazi da su stariji ljudi koji su seksualno aktivni manje podložni demenciji. Seks uzrokuje povećani priliv krvi u mozak, što povećava i nivo kiseonika. Magnetni snimci pokazali su da su tokom seksa neuroni u mozgu aktivniji i koriste više kiseonika.

Usne su opskrbljene nervnim završecima – 100 puta više nego jagodice prstiju. Kao rezultat, ljubljenje pokreće brojne mehanizme u mozgu, ispuštajući hemikalije koje snižavaju strest i poboljšavaju raspoloženje.

Orgazam može blokirati signale bola. Studije su pokazale da orgazam inhibiše prenosnike bola iz kičmene moždine tako da ne mogu da dospeju do neurona u mozgu koji reaguju na bol.

tumblr lpy9b5Xpep1qhvknvo1 500 Dr LoveMaker: Saveti za bolju vezu

Postoji deo mozga zadužen za osećanje sreće. U pitanju je limbička regija, koja je duboko u mozgu i aktivnija je kada smo nagrađeni. Isti taj sistem aktiviran je seksom, drogom, kockanjem iliti svime u čemu uživamo. Više je dotoka krvi u glavu, više okidanja neurona, više moždane aktivnosti. Pogon za veći deo ovog dela mozga je dopamin. Bilo šta što nam pričinjava zadovoljstvo izaziva nervne ćelije da ga luče i da reaguju brže. Endorfini ispušten tokom seksa zaista mogu lečiti depresiju i pročistiti um. Jedan je serotonin. Iako vam je seks poslednji na pameti kada ste deprimirani, probajte i uverite se sami. Moguće je i da zaplačete posle njega. To se dešava usled kombinacije endorfina i pojačanih emocija.

Ukoliko vas muči nesanica, bolje je imati seks nego uzeti tabletu za spavanje. Imajući seks na kraju dana imaćete i više koristi po pitanju stresa. Korisnije je upražnjavati ga uveče nego ujutru, jer telo želi da bude opušteno posle njega, a ne da ustaje i ide na posao. Ali, ako volite ujutru, ne ustručavajte se. Zanimljiv je podatak da je moćni orgazam ekvivalentan dozi od 2 do 3 miligrama diazepama ili valijuma. Sprečite nesanicu, upražnjavajte seks.

Kao i muškarci, žene su otkrile da je moć snažan afrodizijak, te se ne libe da je upotrebe. Rezultati istraživanja pokazali su snažnu vezu između moći i nevere, bez obzira na pol. Moć guši glas morala i povećava sklonost riziku. Taj uticaj moći na žene deluje jednako kao i na muškarce.

Muškarci ne žele ni vezu sa ženama koje su preterano uredne i to očekuju i od svojih partnera, tako je barem izjavilo skoro 20% muškaraca. Oni su objasnili da je veza sa ženom koja stalno čisti, briše i opominje nemoj to ili pazi da ne isprljaš ovo, veoma naporna. Niko ne želi da bude pod stalnim pritiskom.

Prirodnost i spontanost je muškarcima vrlo važna, tako je bar izjavio svaki treći ispitanik. Ne podnose žene koje glume i koje se ponašaju izveštačeno.

Što kaže pustolov u interpretaciji Laneta Gutovića – ne može da škodi. Adresa već dobro poznata – drlovemaker@wannabemagazine.com. Vidimo se!

Vaš,

dr LoveMaker

Comments

Editors choice