Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Drage dame, prošle nedelje ste mi pisale najčešće da biste tražile savete za flertovanje i uputstva za prilaženje muškarcima. Malo sam istraživao druge “savetodavce” iz svoje struke na Internetu, kao i neke od popularnih magazina koji su namenjeni ženama, i naišao na gomiletinu tekstova o muško-ženskim odnosima. Čitajući ih, nisam bio siguran da li je cilj bio napisati tekst radi teksta, ili gomilu tekstova radi gomile tekstova, uglavnom – ostao sam zatečen količinom gluposti koju upija naivni ženski mozak trujući se ovakvim tekstovima od rane mladosti. Borac kakav jesam, spreman da juriša na vetrenjače i ispravlja krive Drine, rešio sam da uzmem stvar u svoje ruke, i da primenom proste logike i malo bihejvioralne statistike korigujem sve što stoji u toj gomili tekstova.

Ove nedelje vaš dr LoveMaker daje vam nekoliko saveta kako biste savladale umetnost flertovanje i prestale da se uzdate u gluposti koje vam serviraju raznorazni magazini i portali za žene.

Kako prići muškarcu koji vam se sviđa

“Uspostavite kontakt pogledom sa muškarcem vaših snova, a onda ugrabite zgodan trenutak da mu priđete spreda ili sa strane i uputite mu neku primedbu, recimo, na račun nekog upadljivog modnog detalja – košulje, naočara i sl. Najvažnije je da posle ovog komentara odmah odete, tako da nema vremena da vam odgovori. Tako će znati da je sada on na potezu. Učinili ste prvi korak, a pri tom niste bili nametljivi.”

Okej, ovakav pristup bi verovatno upalio kod devojaka. Razlog je prost, muškarcima accessories nije najbitnija stvar na svetu. Ukoliko jeste, nemate sreće, jer dečko kome ste prišle je ili gej ili potpuni idiot, a najčešće i mamin sin. A vi izaberite šta vam se od ova dva više dopada. Da se ne lažemo, ovaj metod bi imao prođu kod muškaraca, jer svim muškarcima imponuje kada im priđe devojka. U tom trenutku njegov ego i status u čoporu skaču do neba. I on neće poći za njom samo ako mu se baš ne sviđa. Ukoliko ga želite, ne bežite, jer će doći druga devojka koja je poslušala ovaj savet, i izgubićete ga.

Moj predlog je da uđete u igru rečima, neku vrstu nadmudrivanja – time ćete mu biti mnogo interesantniji i privlačniji. Sve posle toga ostavljam vašem umeću zavođenja.

Govor tela: “Trouglasti” pogled

“Ako nas osoba sa kojom smo uspostavili kontakt posebno privlači, automatski počinjemo ne samo da je gledamo u oči već i u usta. Pogledom obrazujemo trougao. Ako želimo nešto više, pogled se spušta još niže. Takozvani “trouglasti” pogled možete i namerno da koristite.”

Upozorenje: ukoliko ne želite da momak koji vam se svidja pomisli da ste retardirana ili umno poremećena devojka, ne koristite to kruženje očima. Efikasniji je direktni pogled i pokret tela koji pokazuje vaše namere.

Uspostavljanje kontakta: Inicirajte dodir

“Iskoristite gužvu u lokalu u kome se nalazite. Zgodan kovrdžavi momak vam stoji na putu do toaleta. Nežno stavite ruku na njegova leđa u predelu struka i pomerite ga u stranu. Kad se okrene, poklonite mu blistav osmeh. Kasnije, kada se ponovo budete sreli, on će spontano započeti razgovor, jer se već “znate”. Psiholozi su ustanovili da ništa nije toliko delotvorno kao dodir ako želite odmah da uspostavite vezu s nekim.”

Skoro da ne postoji muškarac koji vas neće u ovakvoj situaciji odmeriti od glave do pete i prokomentarisati nešto. Dakle, najčešće neće početi razgovor, već će samo dobaciti komentar, na koji vi treba da odgovorite, i onda kreće ona gorepomenuta igra rečima. Ukoliko ne počnete tu igru, možda će vam prići kada popije nekoliko čaša (ili flaša) hrabrosti. Pa kom opanci, Tom i Džeri. E sad, nije mi poznato iz kog razloga je momak u primeru kovrdžav. Da li je to da se unese romantika u sve ovo pomoću njegovih loknica, ili zato što autor teksta voli kovrdžave, nikada nećemo saznati.

Strategija razgovora: Vešto zadirkivanje

“I muškarca je lako pridobiti sitnim provokativnim primedbama. Na taj način ćete sigurno ostaviti utisak na njega i pomalo ga zbuniti. Na primer, ako u kafiću vidite nekoga ko vam je privukao pažnju, prvo mu uputite pogled i osmeh. Ako vam ne uzvrati, priđite i postavite mu neko pomalo provokativno pitanje. Ovakav jezik zavođenja je dobro poznat muškarcima i oni sitne provokacije shvataju kao izražavanje simpatije. Očekujte verbalnu kontraofanzivu!”

Ko bi rekao, i žene su shvatile da je igra rečima (već je treći put pominjem) bitna. Međutim, da biste uradili ovo što vam sugerišu, morate ispuniti nekoliko preduslova.

  • Morate imate dovoljno hrabrosti za to.
  • Treba da umete da budete perverzne, a da to ne ispadne jeftino i vulgarno.
  • Treba da imate dovoljno visok koeficijent inteligencije, kako bi vaš izabranik kroz taj provokativni razgovor mogao da shvati da niste laka ženska.
  • Četvrti i poslednji preduslov je da budete sigurni u sebe i samim tim budete jaka žena, jer ništa istovremeno ne pali i plaši muškarce kao jaka žena.

U suprotnom, ukoliko ovo ne ispunite, u njegovim očima ste samo još jedna u nizu sa kojom će spavati. Ono što ovu priču čini mačem sa dve oštrice je to što ukoliko muškarac pristane na ovakav vid razgovora, on je istovremeno spreman da spava sa vama. Ali, ukoliko vi niste spremne da uradite to isto sa njim i odbijete bilo šta što troši njegov testosteron, zaboravite da će vas sledeći put prepoznati. Možda i hoće, ali dalje od “Ćao” nećete otići. Ono što možete jeste da se igrate njegovim testosteronom, i da ga izazivate i dopuštate mu malo po malo. Imaće mnogo bolji efekat, verujte mi.

Prvi sastanak: Odaberite mesto koje obećava uzbuđenje

“Još je Ovidije znao da se strast pre svega budi na uzbudljivim mestima – u pozorištu, na konjskim trakama ili borbama gladijatora. Verovatnoća da se muškarac zaljubi u vas povećava se zajedno sa rastom nivoa dopamina. Zato bi na prvom sastanku trebalo da učinite sve da podstaknete lučenje ovog hormona u njegovom mozgu, a verovatnoća da se to dogodi je mnogo veća na nekom uzbudljivom mestu, na primer, u luna-parku ili na uzbudljivoj utakmici nego u kafiću.”

Da mi je samo znati kako su ovo smislili. Luna-parkovi su više stvar za decu, pa ako odvedete tamo dragog, spremite se da se ponašate kao mama. Što se utakmice tiče, njemu će biti kul, ali… Pre svega, vi ćete se smoriti (osim ako vam fudbal nije omiljeni sport), on neće moći da se ponaša kao što se inače ponaša na utakmici, jer ste vi tu, i samim tim je užitak u utakmici manji, a uzročno posledično je i njegova sreća time manja. I na kraju, kada vidi kako ste se smorile, smoriće se i on. Tako da bi to bila totalna propast. A ako krenete da grickate semenke, psujete sudiju i dobacujete igračima, otpišite ga – istog trenutka mu postajete drugar, a sa drugarima ne želi da bude u vezi. Budite kreativne, izaberite uzbudljivo mesto, ali neko gde nećete imati ovakve probleme.

Radite na atraktivnosti: Intenzivan kontakt pogledom

“Intenzivan kontakt pogledom može da razvije i produbi osećanje naklonosti i simpatije.
Eksperimenti su pokazali da je verovatnoća za ponovni susret za 200 odsto veća kod parova koji su se na prvom sastanku intenzivnije gledali u oči. Iskoristite ove saznanje! Ako ga prodorno budete gledali u oči, on će se setiti da je poslednji put kada ga je neko tako gledao bio zaljubljen. Poznato je, naime, da se zaljubljeni parovi gledaju tokom 75% zajednički provedenog vremena.”

Ne buljite!!! I lažu vas, neće se toga setiti!

Radite na atraktivnosti: Pokreti kao u ogledalu

“Dok flertujete obavezno obratite pažnju na govor tela. U razgovoru s muškarcem veoma lako može da dođe do neravnoteže. Ako se on zavalio unazad, nemojte se naginjati ka njemu, već se i vi zavalite unazad. Ne dozvolite da on zauzme dominantan položaj. To će u njemu probuditi pozitivna osećanja. Stručnjaci su zaključili da se pokreti muškarca i žena sve više usklađuju kako se povećava uzajamno interesovanje.”

Ono što su ovde želeli da istaknu je oponašanje, a to je jedna od tehnika NLP-a iliti neurolingvističkog programiranja. Ako želite da saznate više o tome, pročešljajte internet ili se obratite firmama koje se time bave. Samo znajte da su za NLP potrebni meseci vežbanja. Tako da ovu glupost za sada zanemarite dok ne ovladate veštinama NLP-a.

Stvaranje atmosfere seksualne napetosti:

“Odigrajte ulogu bespomoćne dame tako što ćete zgodnog momka u kafiću upitati kako se pije tekila. ‘Šta prvo – so ili tekila?’ On će sigurno biti veoma raspoložen da vam stručno objasni proceduru: prvo treba ovlažiti nadlanicu, zatim je posuti solju, onda je polizati i na kraju u jednom potezu ispijte tekilu. Dok vam objašnjava kako se to radi, pažljivo pratite njegova uputstva, a zatim što naivnije moguće upitajte: ‘Prvo da liznem?’, gledajući ga značajno u oči. Muškarca koji ostane hladan na ovakav komentar mirne duše možete da zaboravite.”

Okej, ‘ajde ovako. Prvo, mislim da su muškarci dovoljno pametni da znaju da ovako glupe devojke ne postoje. Drugo, ako odigrate ovako, i date nekom da snimi taj vaš razgovor, biće to odličan početak nekog porno filma. Treće, ako ovo i uradite, očekujte da želi samo da vas kresne i ništa više. A šta će se desiti nakon ovoga, u vašoj je režiji.

Suma sumarum, pročitajte delove teksta koje sam citirao. Ne znam za vas, ali meni se čini kao da je pisan da od vas napravi laku ribu. Ukoliko već želite da startujete momka, budite svoje, budite zanimljive, budite intrigantne. Trikovi su poželjni, ali koristite ih kako treba. Ako želite da pokupite momka samo seksa radi, nije vam potrebno ništa od ovoga ovde napisanog, dovoljno je da mu priđete i kažete šta želite sa njim. Verujem da će 90% njih pristati. Ako ipak želite momka i vezu sa njim, bežite od kurzivom napisanih delova teksta kao đavo od krsta. I izaberite frajera po svojoj meri.

U sledećoj “flert situaciji” zaboravite na ono što vam podmeću gorepomenuti, setite se mojih saveta. Dr LoveMaker je ipak jedan od najvećih stručnjaka.

Ne zaboravite da mi pišete na drlovemaker@wannabemagazine.com i javite da li je upalilo!

Do sledećeg puta,

Vaš dr LoveMaker.

Editors choice