Drage moje, dragi moji, prva nedelja je za nama, i vaš dragi dr LoveMaker je rešavao stvarno zanimljive slučajeve. Iskreno se nadam da će ovako zanimljive teme stizati i dalje, jer su ove stvarno bile veliki izazov. Pa, da krenemo.

Čin prvi – Šifra: Koristim zaštitu

Seks na prvom sastanku. Devojka je u vezi godinu dana sa momkom sa kojim je spavala na prvom sastanku, i za sada sve deluje ok. Međutim, ona se brine da ih ne pogodi “maler preranog seksa“.

Draga moja, ako je on posle prvog seksa ostao sa tobom još godinu dana, i još tvrdi da te voli, postoje samo tri potencijalna (čitaj: najverovatnija) objašnjenja za to. Ili si mnogo dobra u krevetu pa mu te nikad nije dosta, ili mnogo dobro kuvaš, ili mu je stvarno stalo do tebe. A možda su ovo samo tri dela jedne celine. To samo vas dvoje znate. Možda i vaši najbolji drug i drugarica. A možda i ostatak društva ukoliko su oni tračare. Ali, da ne ulazimo u to. Elem, “maler preranog seksa” se javlja najčešće nekoliko dana posle samog sparivanja, jer momak nakon toga pomisli jednu od dve dijametralno suprotne stvari: “Ona je fantastična, još smo spavali na prvom sastanku, biće ovo savršeno” ili “Ovo je neka kurvica, dobio sam šta mi treba, pozvaću je možda nekad kad me uhvati nejebica”. E sad, na vama je da svog potencijalnog dragog zadržite onim delom prvog sastanka koji nije seks. Dakle, ukoliko vam se sviđa i želite vezu sa njim, onaj deo prvog sastanka koji nije seks je vaša udica na koju ga pecate. Jer tu može da vas upozna, da vidi vaša razmišljanja i interesovanja, da shvati koliko ste vi u stvari fantastična osoba. Ako padnete taj ispit, velika većina njih (uvek ima izuzetaka) će pomisliti famoznu drugu rečenicu nakon što izađe iz kreveta. Ili gde god da ste spavali taj prvi put. Ako prođete ispit, nadajte se lepoj vezi. Pričao sam o ovome kao idealnom slučaju. U ne tako idealnom slučaju, razlika između ove dve rečenice leži u koeficijentu inteligencije potencijalnog vam dragog. Iliti, što je on manji (IQ, a ne to što ste pomislili) to je i šansa da pomisli drugu rečenicu obrnuto proporcionalna njegovom koeficijentu inteligencije. To jest, što je on gluplji, pre će razmatrati sam čin seksa i to da ste mu “dali” na prvom sastanku, nego što će želeti da vas upozna kao osobu. A kad bolje razmislite, ako je glup, šta će vam? Svi znamo odgovor.

Čin drugi – Šifra: With love 2 Dr Love

Prazan hod. Njih dvoje su bili na sastanku, smuvali se, i onda se on ne javlja nekoliko dana. Nakon tog javljanja, opet prođe neko vreme dok se on opet javi. Oboje su na polovini treće decenije života i žive u različitim gradovima.

Činjenica koja je dokazana empirijski, a nikada teoretski, je da muškarci ostaju deca do kraja svog života. Igračke kojima se igraju se menjaju, ali bitna je igra. Zašto sam počeo ovim? Neki momci koriste foru: “puštam je da me se uželi”. To je igra koja se igra najčešće u toku osnovne, i nižih razreda srednje škole, ili zavisno od iskustva, negde na početku upoznavanja sa suprotnim polom. Kada nemate dovoljno iskustva, obično slušate fore koje vam prodaju rođaci, drugovi, frajeri iz komšiluka, i iste te osobe samo ženskog roda. Na kraju shvatate da nema potrebe za tim da ih slušate, jer ni oni nemaju dovoljno iskustva koje mogu da podele sa vama. Bitno je naglasiti da istu ovu igru igraju i devojke. Ono što je žalosno je i to da neki momci i dalje “puštaju devojku da ih se uželi” što je fora iz američkih filmova sa kraja osamdesetih i iz devedesetih, koja je prešla i kod nas. Tako da, draga moja, ako imaš takvu situaciju, znaj da ćeš morati da se boriš sa detetom, ma koliko ono staro bilo. A problem sa malom decom je što se često ukake, tako da, spremi se na dosta sranja koje ćeš morati da preživiš ako želis da ta veza uspe. Ali, gledajmo na stvari pozitivno. Devojke imaju neverovatan nagon da stvore problem ni iz čega, pa je samim tim vrlo moguće da je tvoj dragi na neki način bio sprečen da ti se javi. A samim tim problema nema, već je to bila samo faza kroz koju je prošao i sada može da ti se posveti u potpunosti. Treće rešenje, koje i nije baš najsvetlije, je to da je njemu stalo samo do toga da se lepo provede sa tobom, i onda će održavati kontakt sa tobom povremeno, kada se seti, jer mu a) nisi toliko bitna u životu ili b) već ima devojku. Želeće da te vidi, da spava sa tobom, reći će ti da šta god. Tako da, pamet u glavu, i dupe uz zid, što kažu zatvorenici. Ti najbolje znaš šta hoćeš od njega.

Čin treći – Šifra: Crni humor

Je l’ istina da muškarcu ljubav na usta ulazi? Gde mu onda izlazi? A gde ulazi ženi? I gde izlazi?

Draga moja, kada sam prvi put pročitao ova pitanja, milion slika u sekundi je proletelo kroz moj perverzni mozak, i zamišljeni osmeh mi se pojavio na licu. Sličan Đokondinom. Ukoliko želiš filozofsku raspravu na zadatu temu, ponesi flašu vina, i reci kada i gde da se nađemo, jer će sve to potrajati bar jednu celu noć. Po temi. Ipak spremi ti sanduk vina, bolje nego da u pola noći lutamo po gradu tražeći ga. Naročito zato što obrađujemo čak četiri preobimne teme. Sigurno ćeš se složiti sa mnom da trezni ovo ne možemo da obradimo tako kvalitetno kao kada sve to pogledamo kroz čašu vina. In vino veritas, kažu Latini, a ja im verujem. Pre svega, zarad smanjenja slika u mojoj glavi, pretpostaviću da se u svim pitanjima govori o ljubavi. Verujem da i sama znaš odgovor, ali, evo otkrića najveće tajne: ljubav ulazi na usta, i muškarcu i ženi. Ljubav ulazi poljupcem. Setite se svog prvog poljupca, i znaćete na šta mislim. Poljubac, senzualan, nežan i strastveni čin, je od pamtiveka bio prvi i najbolji način konzumacije ljubavi. Kako su godine prolazile, merila su se izmenila, i on je nekada gubio a nekada dobijao na značaju, ali je preživeo do dana današnjeg. Kako kod žena, tako i kod muškaraca. A gde izlazi? Pa izlazi najčešće kada draga vam osoba počne da hrani svojom ljubavlju neku drugu osobu. Tada unos ljubavi prestane, dok se potrošnja kao i amortizacija nastavljaju vremenom, i na kraju ostanemo bez ljubavi samom potrošnjom iste. Može se reći da izađe tako što je jednostavno potrošimo. I onda sve iz početka. Idem za čas u podrum. (5 minuta kasnije) Moram da razmislim još malo o svemu ovome… Živeli!

Drage moje, dragi moji, očekujem još više vaših pitanja, a kako ih postaviti, možete videti ovde. I ne zaboravite, što više detalja i činjenica, to konkretniji i precizniji odgovor. Hvala puno svima koji su se javili ove nedelje, a videćemo šta nam nosi sledeća. Voli vas i ljubi vaš dr LoveMaker.

Vaš,

dr LoveMaker

Comments