Lagale bismo vas. Jer vi biste, pa i mi bismo, a i bez obzira na vas. Kad kažemo ne, mislimo da, kada se smejemo dođe nam da vrištimo, i da, nije u redu da ideš sa bivšom na piće! Ni vi, ni mi nismo uvek iskreni, ali mi smo rešile da budemo bar malo pa da vam odamo par naših laži. Pa ženske da se podsete, a muškarci da saznaju. Žene, oprostite.

“Nisam ljuta”

O, da, jesam, i što nisi spustio dasku, i što mi je rođendan a ti mi ni ružu od sto pedeset dinara nisi kupio! Ako ste nešto zgrešili, izvinjavajte se 600 puta, jer smo zasigurno ljute, ali vam to nećemo pokazati kako ne bismo ispale veštice koje gledaju svaku glupost (a da se razumemo – gledamo).

“On mi je samo drug!”

Uredu. Postoje oni pravi drugovi, ali isto kao što vi delite postelju sa noćnim prijateljicama, i mi umemo da  ljubimo usne naših prijatelja.

“Nisam spremna za vezu!”

Znači ne sviđaš mi se. Razmislite, da vam se neko stvarno sviđa ko ne bi poželeo da bude sa tom osobom u vezi, i da provodi vreme sa njom. Budimo realni.

Kilogrami

Pa… imam 10 kg. Pssssttt, ne pitajte, i ne govorite. Toliko.

Iskustvo

Za ženu nije za pohvalu, a za muškarca, pa donekle jeste. Spavala sam sa jednim dečkom a imam 50 godina – ovo je istina, zar ne? (ironija)

“Stižem, spremna sam za minut!”

U prevodu tek se šminkam, a još treba da osušim kosu, obučem se, naparfemišem, nalickam i namackam, ali dobro, to mu dođe kao minut.

“Ne znam”

Mi sve znamo, i šta hoćemo i šta nećemo, i gde želimo da idemo i gde ne, tako da “ne znam” nije iskren odgovor.

“Dobro sam”

Ako vidite da smo tužne, u bedaku, ništa nam ne ide… nismo dobro. Osim što bi trebalo da sednete pored nas, zagrlite i popričate sa nama, neki cvet nije naodmet.

slika 144 Dragi, pa ne bih te valjda ja lagala

Ljubavi, pa naravno da sam dobro, pomeri se samo malo ulevo!

“Bilo je na rasprodaji!”

Kada vidite da ulazimo deseti put sa sedmom kesom u ruci i pogledate nas onako mrko, šta da vam kažemo? Ovo je najbezbolnije.

“Nisam mu ja dala broj!”

Ne srećo, nego moja baba Živka! Mi smo. Ali smo suviše ponosne da priznamo grešku, i iskreno, plašimo se da vas ne izgubimo, pa je lakše da vas ubeđujemo u ono u šta ni same ne verujemo.

Izvori fotografija: tumblr.com, romanticlovepictures.com


Sonja Savović za sebe kaže da se ne utapa u masu. Voli New York, žurke, momke i teretanu. Mrzi neuspehe, ali kaže da su oni samo jedna stepenica do uspeha. Ne sudite jој na prvi pogled, jer je to iskrivljena slika.

Comments