Kompanija Atria Group, koja je koučing lider u regionu, okupila je vrhunske koučing stručnjake iz Evrope i na taj način omogućila učesnicima da se na najbolji mogući način upoznaju sa koučing metodologijom i otkriju zbog čega se koučing uspešno primenjuje u svetu biznisa više od dve decenije, kao praktičan i snažan alat za organizacioni i lični razvoj.

Na uvodnom delu konferencije svoja koučing iskustva iz sveta biznisa podelio je John Blakey, PCC akreditovan kouč i autor na temu izvršnog koučinga, organizacionih promena i razvoja poslovanja. Sava Dalbokov, član Upravnog odbora Steiermärkische Banke i Štedionice AG u Gracu i je tokom svog predavanja kroz pesmu i priču objasnio učesnicima važnost rada menadžera sa svojim zaposlenima kroz koučing.

CC2016 22 Druga regionalna koučing konferencija Where Coaching Meets Science CC2016 26 Druga regionalna koučing konferencija Where Coaching Meets Science

U drugom delu konferencije učesnici su imali priliku da kroz 3 interaktivne radionice saznaju više o različitim koučing pristupima, primeni psihometrije u koučing procesu, kakve rezultate je koučing postigao u svetu do sada kao i zbog čega je značajno pohađati profesionalne koučing edukacije da bi se uspešno bavili koučingom.

Završni deo konferencije okrenuo se naučnom pristupu koučinga gde su učesnici imali priliku da na predavanju Amy Brann, engleskog stručnjaka iz oblasti neurologije, saznaju nešto više o funkcionisanju mozga i kako nauka može da podrži koučing. Završno predavanje je održala Julie Hay, stručnjak u oblasti transakcione analize, koja je ukazala na razlike između mentoringa, psihoterapije i koučinga kao i na važnost razvoja koučinga kao profesije.

CC2016 33 Druga regionalna koučing konferencija Where Coaching Meets Science CC2016 64 Druga regionalna koučing konferencija Where Coaching Meets Science

Sudeći po utiscima učesnika i broju otvorenih tema za razmišljanje i diskusiju, izvesno je da će koučing konferencija postati tradicionalno mesto okupljanja za sve one koji veruju da je koučing održiva metodologija, primenjiva u gotovo svim oblastima života i posla.

Trening program “Umetnost i nauka koučinga” je proizvod čuvenog Erikson koledža iz Kanade i predstavlja najbolju osnovu za svakog budućeg „life“ ili biznis kouča koji hoće da u potpunosti ovlada veštinama vođenja koučing sesija.

CC2016 135 Druga regionalna koučing konferencija Where Coaching Meets Science CC2016 170 Druga regionalna koučing konferencija Where Coaching Meets Science CC2016 201 Druga regionalna koučing konferencija Where Coaching Meets Science

Program se sastoji od 4 modula od kojih svaki traje po 4 dana tokom kojih svaki polaznik uči jedinstvenu koučing metodologiju usmerenu ka rešenju.

Više informacija o ovom jedinstvenom koučing treningu možete naći na adresi www.erickson.rs ili www.atria.rs.

Comments