Uzajamna privlačnost

Ukoliko oboje to istinski želite, ukoliko ni on, kao ni vi, ne može da se otrgne osećaju da ste možda baš vi prava za njega, možda bi najpametnije bilo da ipak pokušate. Uostalom, možda baš dobijete podršku od svoje prijateljice. Ukoliko ona više nema osećanja prema njemu i ukoliko joj ego ne prelazi “dozvoljeni maksimum”, sigurno će vas podržati i poželeti vam svu sreću. S druge strane, izbegavajte da glasine o novoj vezi plasirate u širi krug društva, jer to može izazvati poprilične “talase” i “sitna šaputanja”, a to vam ne ide naruku.

Fotografija 22 Drugaričin bivši: Zabranjeno voće ili sudbonosna romansa

Dajte sebi šansu, bar ćete znati da ste probali, a možda se i isplati

Pravo vreme da i Ona sazna

Realno gledano – nikad nije pravo vreme. To je vest koja će je sigurno pogoditi. Ako ne trajno, privremeno sigurno. U svakom slučaju vodite se logikom – bolje da sazna pre, nego da sazna posle, jer, saznaće – to je zagarantovano. Potrudite se da to sazna od vas, sigurno će vas više ceniti, sve i da joj ta vest promeni generalnu sliku o vama. Iskrenost je nešto na šta ljudi ne ostaju imuni. Recite joj to uz što manje oklevanja, ali na najbezbolniji način. Objasnite joj situaciju, popričajte o njenim osećanjima, trudite se da je bar, ni na koji svestan način, ne povredite.

Očekujte najgore

Njena reakcija isprva neće biti: “O, kako divna vest, oduševljena sam, hoćete da vam budem kuma?”. I to je sasvim logično. I to je sasvim okej. Međutim, ukoliko vremenom ne prihvati činjenicu da ste se vas dvoje “našli” i da ste možda baš vas dvoje uspeli u onome u čemu ona nije s njim – moraćete da snosite posledice svojih odluka. Izbor je na vama. Izabrali ste njega. Poštujte njenu želju ukoliko ne želi da razgovara s vama, ili ukoliko vas trajno izbriše iz života. Nikada ne možete imati sve.


Sanja Bićanin, surovi realista na svoju štetu. Pristalica duboke iskrene ljubavi. Večiti tragač za istinom, uvek bez dlake na jeziku. Hedonista i cinik.

Comments