Drugi dan 12. Doncafe Instant Festivala studentskog filma obeležile su projekcije filmova iz Slovenije, Grčke, Švajcarske, Srbije, Turske, Francuske, Nemačke i Kanade. U 14 h u UK Parobrod u okviru FESTIVAL EXCHANGE programa održana je tribina od strane predstavnika filmskih festivala Breaking ground iz Utrehta i Fresh Film Fest-a iz Praga. Tribina o metodama i principima organizacije filmskih događaja i festivala namenjena je menadžerima u kulturi, producentima, organizatorima i studentima menadžmenta i produkcije u umetnosti. FESTIVAL EXCHANGE zamišljen je kao producentski susret i mesto razmene ideja i iskustava.  Nakon toga, u 18h u UK Parorodu otvorena je izložba studenata primenjenih likovnih i dramskih umetnosti.

Ideja izložbe je da se na dinamičan način prikaže stvaralaštvo mladih koji retko imaju priliku da izlažu, a kroz grafiku, crtež, video rad, plakat, fotografiju, instalaciju, maketu…. nude svoju umetničku akciju kao odgovor na aktuelne stvarnosti.

Danas, trećeg dana Festivala vas očekuju filmovi iz Nemačke, Izraela, Portugalije, Slovačke, Francuske, SAD-a, Švajcarske, Austrije i film Elipsa Stefana Maleševića, u kome glavnu ulogu tumače Predrag Ejdus i Jelisaveta Orašanin.

Film govori o starijem čoveku koji izlazi iz zatvora bez ičega osim nekoliko ličnih stvari. Posle zamornog putovanja u rodni grad, otkriva da se mnogo toga promenilo otkad su ga zatvorili. Dok prolazi kroz dekadentno gradsko okruženje, u njemu rastu otuđenost i paranoja.

Dobrodošli!

FSF reACTION!

Comments