Možda dolazimo sa različitih planeta, a možda čak nismo ni skroz ista vrsta. Parimo se i razmnožavamo, održavajući čovečanstvo.

U tom načinu na koji smo usmereni jedni na druge, najviše je očiglednih razlika, koje ćemo možda prevazići evolucijom, ako kojim slučajem ipak pripadamo istoj vrsti. I ako čovečanstvo opstane dovoljno dugo.

Podstaknuti hemijom, privlačimo se međusobno, prilazimo jedni drugima i pokušavamo da realizujemo tu privlačnost.

Muškarci na vrlo konkretan način. Telesna privlačnost je za njih telesna privlačnost i praktična je za konzumiranje takva kakva je.

Žene teže da osete još neki nivo povezanosti, pre nego što se prepuste telesnoj privlačnosti. Možda zato što naš venerijanski program predviđa posledice i aktivira nekoliko dodatnih zaštitnih programa.

Prvo se otvorimo ka nekome, da osetimo možemo li da se zaljubimo i posvetimo, a kad osetimo da možemo, onda moramo da se obezbedimo od povređivanja. Naš program učitava da su muškarci površni, neozbiljni, neodgovorni, neuhvatljivi i aktivira sve načine da izađemo na kraj sa tim slabostima. Da izgradimo stabilnu vezu, zasnujemo porodicu i očuvamo potomstvo.

Da, nama to pada na pamet čim nas neko privuče.

A njemu nikako ne pada na pamet da nama to pada na pamet, jer to je za njega potpuni SF. On se možda pita kakvu frizuru imate dole i kakve su vam bradavice, a najdalje dokle ide njegova domišljatost je kako da vam se uvali na gajbu, da bi mogao da ode kad hoće.

Ono što je za njega neobavezni susret za nas je prilika, koju nećemo da propustimo.

Pokušaćemo da od neobaveznog susreta izvučemo koliko možemo.

I kad utvrdimo da za njega seks ostaje na nivou telesnog i da ga nismo posebno šarmirale, zanele i navele da u nama vidi majku svoje dece, dodaćemo te informacije u naš program za obradu razočarenja i dobićemo potvrdu o onome što već znamo. Da su muškarci površni, neodgovorni…

Međutim, ništa nas neće zaustaviti u pohodu pronalaženja nekog čije interesovanje za nas ima potencijal da doraste naše interesovanje za muškarce generalno.

hb11 Dva smo sveta različita

Možda smo ipak ista vrsta

Muškarci beže od obaveza, bračnih i porodičnih, pa se ipak nekako žene i zasnivaju porodice i bivaju dobri muževi i dobri očevi.

I ne mislim da je za to zaslužan njihov marsovski program, nego da možda taj naš venerijanski program ipak zna šta radi.

Ima žena sa nadograđenim i osavremenjenim venerijanskim programom, koji prevodi i obuhvata neke marsovske smernice, pa umemo i mi da uživamo u neobaveznom i neodgovornom.

Ali, pre ili kasnije, žena postavi pitanje šta ja imam od toga i klasični venerijanski program zaštite se uključi.

Lepo je poigrati se, radimo mi to tamo na Veneri.

Ali kad se igra završi, ko će da vrati igračke na mesto, sredi, počisti, posluži večeru i podesi alarm za buđenje?

Možda se oni tamo na Marsu stalno igraju. I nikada niko ništa ne mora. Ali verovatno ne mogu tako da žive, pa su došli na Zemlju.

A mi smo na Veneri sve sredile, pa smo počele smrtno da se dosađujemo.

I tako smo zaglavili zajedno. Da učimo jedni od drugih kako da se uozbiljimo i kako da se opustimo.

Aleksina Đorđević 

Comments