Oskarom nagrađeni glumac, muzičar i reditelj Džared Leto postao je globalni ambasador WWF – Svetskog fonda za prirodu. U svojoj novoj ulozi Leto će raditi s WWF-om kako bi se podigla svest o najvažnijim, ključnim pitanjima s kojima se suočava naša planeta.

Leto je nedavno s WWF-om otputovao u Južnu Afriku kako bi iz prve ruke saznao više o kriminalu u oblasti divljih vrsta, a posebno o gorućem problemu krivolova usled kog je opstanak nosoroga pod znakom pitanja, kao i o nastojanjima WWF-a da spasi populacije te ugrožene vrste.

Jennafer Bonello WWF US Džared Leto u borbi protiv krivolova

“Moja najnovija avantura u Južnoj Africi bila je spektakularna, kao i uvek. Biti u neposrednoj blizini veličanstvenih bića poput nosoroga i slonova, duboko me povezuje s prirodom i prihvatam odgovornost da pomognem u zaštititi ove krhke vrste i njihovih staništa. Izuzetno sam motivisan sam da učinim sve što mogu kako bi se osigurao opstanak ovih ugroženih životinja, a potrudiću se da podstaknem i druge da se uključe u akciju” izjavio je Leto. “Moramo se udružiti i zaštititi ove izuzetno osetljive životinje od besmislenog klanja i udvostručiti naše napore za vraćanje njihove populacije širom Afrike i Azije. To se može – i s usmerenim globalnim naporima – biće učinjeno. Izuzetna mi je cast što sam postao deo WWF-a i globalne zajednice za očuvanje prirode i spreman sam da uradim sve što je potrebno. Nadam se ste i vi”, istakao je oskarovac.

Comments