Džin Smart je deo glumačke elite Holivuda još od kasnih ’80-tih godina dvadesetog veka: dobitnica je tri Emi nagrade, kao i mnogobrojnih nominacija za rad u serijama Fargo, Harijev zakon, Frejžer, Glavni grad, 24 i Ko je Samanta, a takođe je bila prisutna i na filmskom platnu.

Osim što ponovo radi sa tvorcem serije Fargo, Noom Houlijem na seriji Legion, koja se kod nas emituje na FOX TV, Smartova je nastupala uz Anu Kendrik i Bena Afleka u prošlogodišnjem filmskom hitu “Računovođa”, a tokom svoje karijere, sarađivala je i sa najboljim holivudskim glumcima, među kojima su Dru Barimor, Erik Bana, Ris Viderspun, Stiv Martin, Mark Volberg, Brus Vilis, Robert DeNiro i mnogi, mnogi drugi.

jean smart Ekskluzivni intervju sa Džin Smart, glumicom serije Legion

Legion je serija zasnovana na Marvelovom stripu, autora Krisa Klaremonta i Bila Sinkijevica, koja prati priču Dejvida Holera (Den Stivens – upravo smo ga gledali u ulozi Zveri, filma Lepotica i Zver), izmučenog mladića koji je možda nešto više od ljudskog bića. Pošto mu je u detinjstvu dijagnostikovana šizofrenija, Dejvid je godinama bio u duševnim bolnicama. Sada je u ranim tridesetima ponovo smešten u ustanovu i gubi se u ritmu strogog režima života u bolnici: doručak, ručak, večera, terapija, lekovi, spavanje. Dejvid ostatak vremena provodi ćuteći u društvu svoje brbljive prijateljice Leni (Obri Plaza), pacijentkinje kojoj život zavisnice od droge i alkohola nije ugasio bezgranični optimizam i nadu da će joj se sreća uskoro promeniti. Prijatna obamrlost Dejvidove rutine se potpuno preokreće zbog dolaska prelepe i problematične nove pacijentkinje po imenu Sid (Rejčel Keler). Dejvid i Sid osim neobjašnjive privlačnosti, dožive i zapanjujući susret, posle kog Dejvid mora da se suoči sa šokantnom mogućnošću da bi glasovi koje čuje i vizije koje ima mogli da budu stvarni.

Džin Smart u ovoj seriji igra ulogu Melani Bird, brižne ali zahtevne terapeutkinje britkog uma i nekonvencionalnih metoda. Ona i njen tim specijalista — pokazuju Dejvidu neverovatan svet novih mogućnosti.

O svom iskustvu sa snimanja, ali i drugoj sezoni, pričali smo sa poznatom glumicom u ekskluzivnom, telefonskom intervjuu:

legion Ekskluzivni intervju sa Džin Smart, glumicom serije Legion

WANNABE MAGAZINE: Kako biste opisali vaše iskustvo i snimanje serije “Legion”? 

DŽIN SMART: U početku moram priznati pomalo zastrašujuće! Ni mi glumci nismo znali šta se zapravo dešava, kako će se radnja odvijati u narednoj epizodi, šta je stvarno, a šta ne… Plašili smo se čak i da razgovaramo sa novinarima i odgovaramo na njihova pitanja, jer nismo želeli da ispadnemo smešni – koji glumac ne zna da otkrije radnju sopstvene serije?! Međutim, nakon izvesnog vremena sve je postalo zabavno, odnosno počela sam celo to iskustvo da doživljavam kao vožnju rolerkosterom – prepustila sam se činjenici da nemam potpunu kontrolu nad situacijom!

S obzirom da sam sa režiserom serije, Noom (Noah Hawley), već sarađivala na projektu “Fargo” nisam imala nikakvog straha niti dileme da Legion neće biti podjednako nagrađujuće i inspirativno iskustvo!

Filmovi i serije bazirane na stripovima imaju izuzetno veliki broj fanova koji umeju biti i vrlo zahtevi. Da li ste proučavali sam strip i priču na kojoj se serija zasniva?

Iskreno, nisam morala. Mog lika nema u samim stripovima, te fanovi nisu imali nikakva očekivanja koja sam morala da ispunim, što je na neku ruku vrlo oslobađajuće. Pročitala sam par stripova čisto kako bih stekla utisak u sam svet X-Men-a, ali ovo nije tipični Marvel svet. Vrlo je fascinantan!

Comments