Liza (Lisa Snowdon) je model, TV lice, voditeljka serijala “Britanski Top Model” i glumica, u javnosti poznata i kao bivša devojka Džordža Klunija (George Clooney). Liza nas uvodi o priču o medijima, muškarcima i stilu.

WANNABE MAGAZINE: Kako izgleda muškarac tvojih snova?

LIZA: Oh, to je zaista teško pitanje, bojim se da ne znam odgovor. Reći ću da je visok, tamnoput i pomalo nevaljao. Ali, ne znam da li postoji. Još uvek tragam.

Šta je lakše – raditi na radiju ili na televiziji?

Volim i jedan i drugi medij. Na primer, Top Model je bio veoma interesantan projekat, koji sam radila četiri godine, ali ponekad prosto dođete do kraja nečega i znate da jednostavno morate da prestanete jer ste postigli sve što ste mogli u toj oblasti. Upravo to mi se dogodilo sa ovim serijalom. Ja sam dobra u multitaskingu. Mislim da je raditi na radiju znatno teže nego raditi na TV-u. Sve je uživo, dok, na primer, serijal Top Model nije išao uživo. Živ program znači dinamika, spontanost, mnogo zabave. TV ima sve te karakteristike, ali ipak je različito. Na radiju se stvara teatar uma. Možete da se igrate sa maštom slušalaca i budete pomalo nevaljali i nepredvidivi.

5565 Ekskluzivni Wannabe intervju: Lisa Snowdon

"Možete da se igrate sa maštom slušalaca i budete pomalo nevaljali i nepredvidivi."

Koje je tvoje najranije sećanje na modu?

Mislim da me je moda osvojila kada sam imala 14 godina. Išla sam prema školi i naišla na poster na kom je bila Kristi Tarlington (Christy Turlington) na naslovnoj strani magazina “Vogue”. Nosila je Versace odelo. Bila je na podu, nekako sklupčana i izgledala je neopisivo, predivno. To je moje prvo sećanje na modu i dan kada sam se u nju zaljubila. Taj trenutak mi je ostao u sećanju zauvek. To je bila prekretnica u mom životu. Nisam tada pomislila da ću biti model, ne, tada nisam imala nimalo samopouzdanja. Kristi Tarlington je i dalje jedan od mojih omiljenih modela.

Koje tretmane koristiš da bi očuvala svoju kožu i kosu da bi ih učinila tako neodoljivim?

Mislim da sam zavisna od tretmana za lepotu. Obožavam da isprobavam različite proizvode i da idem na tretmane. Da, probala sam mnogo toga. Obožavam da koristim maske za lice, pilinge i slično. To sam radila otkad sam bila devojka. Sećam se kako sam dolazila do mamine torbice za šminku, i bila vrlo radoznala i čeprkala. Počela sam da čupam obrve kada sam imala jedanaest godina. Kada je moja mama to saznala, mnogo se naljutila i zabranila mi je da koristim pincetu još nekoliko narednih godina, ali uvek sam bila radoznala.

Idem u teretanu, i mislim da sam radom u ovoj industriji, pohvatala mnogo saveta, pogotovo od šminkera. Volim da isprobavam sve nove tretmane, a to često radim i kod kuće. Spavam koliko god mogu, uzimam vitamine, jednostavno – posvećujem se sebi. Mislim da je to veoma važno. Mislim da čak i mame koje su veoma zauzete i mnogo rade, mogu da nađu vremena za sebe da urade piling tela, piling lica, stave masku i slično. Male stvari mogu mnogo da pomognu.

5522 Ekskluzivni Wannabe intervju: Lisa Snowdon

"Lep aksesoar čini kombinaciju kompletnom"

Da li modni dodaci igraju važnu ulogu kod žena?

Definitivno. Devojke s pravom obožavaju akseosare. Jedan outfit se može upotpuniti, a jednoličnost se može razbiti, ako se doda neki aksesoar. Možete da obučete jednostavnu haljinu, jednostavan džemper ili belu majicu i par crnih pantalona, i ako stavite lepe aksesoare, to će u potpunosti promeniti vaš outfit. Mislim da devojke, ukoliko imaju lep par cipela, mogu da osvoje svet. Lep aksesoar čini kombinaciju kompletnom. Devojke treba da eksperimentišu, jer moda je zabava, moda ne treba da bude ozbiljna već da predstavlja eksperiment.

I još nešto – manje znači više. Koko Šanel (Coco Chanel) nas je jednom posavetovala da skinemo poslednju stvar koju smo stavile, jer ne treba da preterujemo.

Koja je tvoja najveća modna ekstravaganca?

Mislim da su to ručne tašne. Kupila sam jednu tašnu Givenchy. Mislim da se zove Nightingale i koštala je zaista mnogo. Kupila sam i mnogo prelepih kaputa. Htela sam da se pravdam zbog toga, ali shvatam da nema potrebe, devojke i žene me razumeju. To je jedna od onih stvari koja se može prenositi s kolena na koleno, koju možete ostaviti svojoj deci i unucima ako ih imate, a ako ne, onda pokloniti rođacima i prijateljima. Ti komadi ostaju u našim životima zauvek.

Da li da verujemo muškarcima dok daju savete u ovom serijalu?

Na početku je zaista zabavno videti sve ove muškarce i shvatiti koliko malo oni znaju o modi, veličinama, stilu uopšte. Znate, mnogi muškarci ne vole da gledaju modne revije, ne čitaju časopise, ne poznaju ovu materiju. Jedno je sigurno, oni vole svoje partnerke zaista mnogo i žele da se one osećaju dobro. Tu nastupam ja, kao njihov prijatelj i savetnik i vodim ih do kraja priče kada se dogode fantastične stvari i susreti. Zaista je interesanto videti kako su oni sve upili poput sunđera, kako su se obrazovali tokom serijala i sada daju prave modne savete.

Kada pogledaš unazad, da li bi uradila sve na isti način ili bi možda nešto promenila?

Znate šta, mislim da bih sve ostavila isto. Mislim da sam bila srećna, vrlo, vrlo srećna. Već dvadeset godina sam u ovom poslu, i tokom svih ovih godina, sve se to menjalo i evoluiralo, i sve vreme sam na ovaj ili onaj način bila u modelingu. Još uvek radim snimanja što zaista volim, još uvek snimam reklame, još uvek mogu da ugledam svoje lice na bilbordima i na autobusima, radim na radiju i televiziji. Mnogo putujem i zaista ne mislim da bih išta promenila. Srećna sam i još uvek veoma uzbuđena zbog svoje budućnosti i ponosna na svoju prošlost.

5596 Ekskluzivni Wannabe intervju: Lisa Snowdon

"Devojke treba da eksperimentišu, jer moda je zabava, moda ne treba da bude ozbiljna već da predstavlja eksperiment."

Šta voliš da ti muškarac izgovori?

Zaista zanimljivo pitanje. Pa neka bude: “Draga, možeš imati šta god poželiš.” Јedino što mi pada na pamet je dosta šopinga, koliko god hoću.

Da li je ljubav bajka koju kreiraju filmski studiji?

Znate šta, verujem u ljubav. Nisam još uvek našla večnu ljubav, ali zaista poznajem mnogo ljudi koji su u srećnim vezama i koji su u vezi dugo. Ja sam romantik u duši i zaista držim palčeve da ljubav nađem.

Koje stvari trenutno inspirišu tvoj stil?

Još uvek sam u nekom letnjem raspoloženju. Još uvek mislim na letnje haljine, šešire, široke lepršave pantalone, sandale itd. Nisam spremna da dočekam zimu, iako sam već obavila jedan mali deo zimskog šopinga, Zaista volim Isabel Marant i odabrala sam jednu sjajnu kaki-zelenu jaknu koja izgleda kao vuneni kaput. Biće tu i dosta kože i neki miks sportskog izgleda.

Suma od pet hiljada funti je dosta novca, da li novac utiče na stil?

Mislim da ponekad utiče, ali ne uvek na pozitivan način. Znate da se ponekad kaže da neko ima mnogo novca ali nema stila. Zaista ne mislim da neko treba da potroši bogatstvo da bi izgledao dobro. Kada to kažem, smatram da je 5,000 funti velika količina novca i njom se može potpuno izmeniti i obnoviti stil. Smatram da svakako postoje stvari koje treba platiti više, koje su neka vrsta investicije, nešto što će trajati veoma dugo.

Tako na primer, zaista vredi potrošiti više para na cipele ili na dobru torbu. Dakle, mnogo toga leži u dodacima. Što se tiče drugih odevnih komada, definitvno možete dobiti farmerke i kratke majice, koje možete kombinovati sa drugim stvarima. Da, 5,000 funti je zaista velika količina novca. Bilo je zabavno trošiti sav taj novac, ali što je još važnije, pametno ga trošiti i investirati.

Tvoj stil u njegovim rukama / Premijera

U novom serijalu o promeni stila, žene koje osećaju da su ostale zarobljene u modnoj rutini dobijaju 5,000 funti za potpun preobražaj. Ali tu postoji caka: njihovi supružnici su zaduženi za kreiranje njihovog novog izgleda! Vođeni stalnim timom stručnjaka, zbunjeni supružnici dobijaju ubrzani kurs o stilu svojih supruga, primaju savete o tome koji krojevi i boja odeće, tonovi šminke i frizura najbolje pristaju njihovoj lepšoj polovini. Usput, muškarci će dobiti nesvakidašnji uvid u to šta njihove žene i devojke stvarno misle o svom izgledu, omogućujući im da postanu neprestani izvor emotivne i praktične potpore u budućnosti. Od saznanja o korišćenju modnih dodataka do davanja prijatnog komplimenta, muškarci pokazuju svoje veštine dok se hvataju u koštac sa svetom ženske mode dok se pripremaju za veliku zabavu, kojoj prisustvuju prijatelji i porodica ovog para i na kojoj će njen novi stil biti predstavljen.

Od ponedeljka, 15. oktobar u 20:55


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni, a jedan sanja na stranicama bloga Blueberries and Jeans.

Comments